Прочитај ми чланак

Отац погинулог радника: Добио сам Информер на суду, неће да ми објаве деманти!

0

Не морам ништа да ти причам, не мораш ништа да ме слушаш, само ћу ти предочити Извештај Министарства одбране, Министарства рада, инспектора рада, осам изјава сведока и сву осталу документацију... Прочитај и види да ли је оно тачно или није - поручује у изјави за Директно.рс, Милован Миливојевић, отац страдалог Миломира Миливојевића из Наменске индустрије "Милан Благојевић" у Лучанима, новинару Информера, који је објавио низ лажи на рачун његове породице и њега лично.

– У два наврата смо Владимир Тодорић и ја тужили Информер и добили смо оба пута пресудет. Наложено им је да објаве деманти, јер су писали лажи за моју породицу и мене, без иједне речи истине – каже Миливојевић.

Он позива новинара Информера да буде његов гост, као што су били и многи други који су долазили у његову кућу.

– Такве бљувотине и глупости су написали. Ми ионако плачемо сваки дан. То нису новине, то је блато – констатује Миливојевић и додаје:

– Њима је лакше да плате казну него да објаве деманти. Мада, не плаћа он тих 200.000 динара, већ овај одавде да се не би деманти написао. И може тако не знам колико пута и онда ће на крају морати, јер имају неке мере – закључује Милован Миливојевић.

Истим поводом, контактирали смо и адвоката Миливојевића, Владимира Тодорића, који потврђује случај.

– Информер је објављивао неке гадости о њима, и то на дан рочишта последња два пута. Суд је правоснажно обавезао Информер да објаве деманти на начин који је одговарајући. Они су прво објавили деманти са мањим фонтом, где се нигде не види, а сад им је речено да то морају да објаве на исти начин као што су објавили и лажи. Они то до сад нису урадили и то показује колико они поштују суд и закон – каже Тодорић.

Адвокат Тодорић поручује да ће предузети све мере које закон даје, како би се казнио главни уредник Информера лично.

Подсетимо, Миломир Миливојевић (1991), подлегао је повредама на ВМА 3. августа 2017. године, након експлозије и пожара у приручном магацину Наменске. Његов отац Милован, и сам више од три деценије радник фабрике, јавно је проговорио о свему што се тада десило, односно, о огромним пропустима у организацији рада са експлозивним материјалима. Такође, покренута је истрага и подигнута оптужница против Радоша Миловановића, директора Наменске и још неколико одговорних лица, због кривичног дела „тешко дело против опште сигурности“.

Међутим, суђење оптуженима, које и даље траје, прати, како каже Миливојевић, низ опструкција, како би се заштитио Миловановић, који је на челу Наменске од 1981. године.