Прочитај ми чланак

„КУВАО“ АМФЕТАМИН Славни кувар радио за нарко-картеле

0

Прослављени ТВ кувар, Дејан Маркус, и двојица српских држављана ухапшени су у акцији "Егзотик" због сумње да су кријумчарили марихуану, кокаин и амферамин из Холандије у Хрватску, Словенију и Србију.

У овој акцији заплењено је девет килограма кокаина, 4,2 килограма амфетамина, три литра базе за производњу амфетамина, око 6,4 килограма марихуане и око 30 килограма микса, који служи за увећање масе наркотика. Такође, заплењена су и три возила са посебно израђеним простором за складиштење наркотика.

Фото: Youtube screenshot

Према писању медија, они су представљали курирску групу која је превозила дрогу за друге криминалне групе.

– Сумња се да је група, на чијем је челу био Стјепан Плашчар (58), кокаин превозила из Холандије за рачун различитих јужноамеричких картела и банди из Европе, а чланови су били курири – услужно су превозили дрогу и растурали је по другим земљама. Осим тога, они су сами правили амфетамин у гаражи у Улици Франа Фолнеговића у Загребу, недалеко од Управе криминалистичке полиције – рекао је Куриров извор.

„Кувао“ амфетамин

Српски кувар, Дејан Маркус, ухапшен је као део ове нарко-групе почетком фебруара у Словенији са три литре базе за амфетамин у пластичним флашама, које је шверцовао из Холандије.

– Осим њега, ухапшени су и српски држављанин Хазири Б. (46) и Асмир М. (43) у Швајцарској и Аустрији. Асмир је ухапшен у Бечу након што је дрогу купио од Маркуса, а Хазири од Жељка Б. и спаковао је у свој „порше кајен“. Такође, ухапшен је и Хрват, Јосип Ж. (38) у Хрватској, који је килограм кокаина у септембру купио у Задру од Маркуса. Ова хапшења претходила су великој акцији у којој је приведено још чланове организоване криминалне групе – казао је извор близак овом листу.

Подсетимо, нестанак кувара пријавила је његова сестра, која се забринула за њега, јер јој се неколико дана није јављао. Вест о његовом хапшењу у Словенији сазнала је путем медија.

Хрватски медији пренели су да је тамошња полиција осумњиченима претражила куће, возила и станове и да је нађено око 20.000 евра и оружје.