Прочитај ми чланак

ХАОС НА ЈАДРАНУ! Обилна киша, снажна пијавица у Задру, почупана стабла…

0

Олујни ветар који од суботе дува у већим деловима Хрватске, у Далмацији је са собом донео обилне кише и бројне проблеме

Јутрос око 9 сати подручје између Арбанаса и Ричина у Задру погодила је снажна пијавица. Како јављају читаоци с терена за Задарски.хр, за свега 15 минута, колико је налет трајао, почупана су стабла, летели су кровови…

Најгоре је било око бивше Биоградске цесте на коју су пали огромни чемпреси које је ветар ишчупао из корена. На фотографијама с места догађаја види се да је силовити ваздушни вртлог оборио практично цео дрворед. На терену се налазе све расположиве службе.

Олујни југо који од јуче дува на задарском подручју ноћас је ишчупао и неколико стабала на ширем градском подручју, преноси Јутарњи лист.

Невоља с олујним југом има и у Шибенику где се ниво мора на тамошњој се риви дигао скоро до руба, а у насељу Долац море се излило те потопило неколико саобраћајница и објеката. Море се излило и у другим приобалним градовима као што је Омиш где је рива потопљена.

У недељу ујутро море се излило и на градску риву у граду Хвару, а Истрамет јавља о изливању мора у Врсару те проблемима због обилне кише која је поплавила.

У прекиду су бројне поморске линије до неких јадранских острва.

Обилна киша погодила је и северни Јадран, па је у залеђу Кварнера на неколико мерних станица измерено више од 200 литара кише по квадратном метру. То значи да је на тим местима у једном дану пало више кише него што иначе падне током читавог децембра.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!