Прочитај ми чланак

Мустафа: Прешево, Бујановац и Медвеђа су до 1957. били део Косова

0

Председник Албанске демократске странке у Прешеву Рагми Мустафа најавио је данас да ће Албанци у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа тражити да се реализује резултат референдума из марта 1992. за уједињење са Косовом, а да ће тај захтев пренети политичарима на предстојећој конференцији “Улога Албаније у промоцији интереса Албанаца на западном Балкану”, преноси Телеграфи.

– Сутра ћу замолити све присутне у албанској политици да подрже иницијативу, и међународно право Албанаца у Прешевској долини за припајање Косову. У последње време је дошло до негативних тенденција у албанској политици на Косову, избегава се тај захтев Албанаца, због могућности да би и Србија могла нешто да тражи од Косова – рекао је он.

Мустафа је казао да права косовских Срба које тражи Србија са међународним гаранцијама, треба дати и Албанцима у том крају.

– Захтевам спровођење референдума из марта 1992.године, остварење идеала Ослободилачке војске за Прешево, Бујановац и Медвеђу, политичке платформе коју су албанске политичке странке усвојиле 2006. године, која говори о праву Прешева, Бујановца и Медвеђе да се придруже Републици Косово – каже Мустафа, додајући да је “та област до 1957. била део Косова”.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!