Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ испред Централног затвора, због хапшења узбуњивача из Крушика

0

Неколико десетина људи у организацији Иницијативе жена Србије окупило се вечерас испред Централног затвора у знак протеста због хапшења А.О, радника "Крушика" из Ваљева, који је ухапшен јер је медијима доставио податке из те фирме који указују на повезаност оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића са трговином оружјем.

А.О. је приведен 18. септембра, а вест о његовом привођењу објављена је пре неколико дана.

Грађани су се окупили испред Централног затвора да би исказали своје незадовољство.

Фото: Твитер

„Овакво политичко хапшење је још један доказ да данас живимо у једноумљу и диктатури једног човека. Да би стали на пут корупцији морамо стати у заштиту узбуњивача који су имали храбрости да проговоре и укажу на доказе корупције, страначког мобинга и тероризма“, наведено је у саопштењу удружења „1 од 5милиона“.

Истовремено, удружење је позвало и све надлежне институције да узму у обзир доказе на које је овај узбуњивач указао и процесуирају оца министра Стефановића. „Зашто тужилаштво није већ покренуло поступак против министровог оца? Зашто тужилаштво, када су у питању интереси власти, делује експресно,док су за потребе грађана поступци трају и пар година“, пита Удружење уз захтев да А.О. буде хитно пуштен на слободу.

„Оштро се супростављамо покушају режима да заплаши све оне који износе истину о бројним криминалним аферама Вучићевог режима и након његовог рушења борићемо се да се одговорни процесуирају за све афере“, поручили су из СзС.

„Узбуњивачи нису криминалци!“, навели су из покрета.

Затварање узбуњивача из Крушика је „потез мафије прерушене у државу, а грађани морају да бране Србију од мафије када то не раде отете институције“ и зато нам је свима место испред Централног затвора у Београду, саопштила је претходно Иницијатива жена Србије.

„Тамо ћемо тражити пуштање узбуњивача и пружати подршку једном од нас који је затворен јер је дао доказе о мафијашким пословима и страначко породичној трговини државним оружјем“, наведено је у саопштењу.

Уколико узбуњивач до тада не буде пуштен, Иницијатива је позвала организаторе протеста „1 од 5 милиона“ да наредно суботње окупљање почне испред Централног затвора.
Удружење „1 од 5 милиона“ подржава окупљање грађана ради подршке узбуњивачу који је указао на повезаност оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића са продајом оружја, саопштила је та група.

Грађани ће се до његовог пуштања окупљати испред зграде Централног затвора у Београду сваког дана од 18 часова, а „1 од 5 милиона“ позива, како се наводи, све да дођу и стану у „одбрану једног од наших суграђана“.