Прочитај ми чланак

СУЂЕЊЕ ЗАВРШЕНО ЕКСПРЕСНО Отмичар деде Јелене Ђоковић осуђен на 10 година робије!

0

Пред Вишим судом у Ваљеву данас је донета пресуда оптуженима за отмицу Милосава Радисављевића, који је деда Јелене Ђоковић, која се десила у јулу 2018. године у Љигу.

Суђење Браниславу Матићу (37) и Драгану Јеринићу, оптуженим да су отели Милослава Радисављевића (85), везали га за бандеру у њиви и телефоном тражили откуп од фамилије Јелене Ђоковић, супруге славног тенисера, оконачно је данас.

Матић је осуђен на 10 година робије, док је Јеринић пуштен на слободу.

Пред Вишим судом у Ваљеву данас је донета пресуда оптуженима за отмицу Милосава Радисављевића, који је деда Јелене Ђоковић, која се десила у јулу 2018. године у Љигу.

Деда Јелене Ђоковић Принтскрин: РТС

Усред ноћи разбојници су одвели Радисављевића и везали га за стуб у њиви.

– Разбојник је ушао у кућу док сам спавао. Бацио се у кревет на мене. Дуго смо се рвали. Нападач је имао фантомку, али ју је држао у џепу. Имао је и рукавице и лисице. Говорио је да га сем новца ништа друго не интересује. Показао сам му где ми је новчаник и рекао му да узме све осим докумената – испричао је касније Радисављевић.

Но нападач је желео да Милосав позове унуку и зета.

– План му је био да им тражим милион или милион и по евра, како би ме ослободио. Рекао сам му да то не долази у обзир и да може са мном да ради шта хоће. Тада је са мог мобилног послао поруке мом сину, тражећи му два милиона евра – тврдио је старац.

Оставили су га везаног у кукурузишту Фото: Андријана Срећковић/ ТВ Љиг инфо

Он је Радисављевићу потом лисицама везао руку за његову и босог га одвео у кукурузиште, до стуба за далековод, за који га је потом везао и залепио селотејпом.

– Сећам се да сам се отимао да ми не би јако стегао руку. Ноге ми је везао селотејпом, а одбранио сам се да ми не стави траку и на уста. У неком трену је рекао: „Немој да вичеш, да не правиш проблем и себи и мени“. Отишао је, а ја сам остао да лежим у води до колена – детаљно је описао он.

Стуб се налази у непосредној близини Дома здравља и окружен је кукурузом и растињем, и веома га је тешко пронаћи. То говори да су разбојници који су Милослава отели одлично познавали терен, али и да су га типовали, јер нема ко није знао Лосу, како зову деку Јелене Ђоковић. Ватрогасци су сутрадан ујутру, када су га пронашли, морали да исеку део стуба и извуку лисице којима је био везан.

Полиција је убрзо ухапсила Бранислава М. (37) из Сремске Митровице, који се сумњичи да је извршио кривично дело изнуде у покушају, односно отмице деде Јелене Ђоковић. Према њиховим подацима, у овом кривичном делу учествовао је један извршилац и један помага.

Бранислав М. сумњичио се да је упао у кућу 83-огодишњака, да су украли мобилни телефон, 26.000 динара из новчаника и да су након тога деду Јелене Ђоковић одвели од куће и везали за далековод. Отмичари су тражили од породице Ђоковић откуп од око два милиона евра.