Прочитај ми чланак

„НЕМАЊИЋИ”: Познати режисер за два минута објаснио у чему је проблем са серијом

0

Пилот епизода "Немањићи" изазвала је бурне реакције у јавности, а свој коментар дао је и режисер Драгослав Бокан, који је истакао да се на овај начин млади удаљавају од историје.

Он је гостујући у емисији „Ћирилица“ напоменуо да су гледаоци у првој епизоди имали прилике да се увере да постоји нешто горе од лажи, а то су досада, неуверљивост, невештина на нивоу сеоске приредбе и једна ненамерна пародија.

„Овим се управо млади људи удаљавају од Немањића (јер неће гледати даље епизоде), али и од историје“, рекао је Бокан и додај да је ова серија, као скоро ниједна друга, успела већ од прве епизоде да отера гледаоце.

„Имате серију која укида интерес и радозналост код некога ко је управо желео нешто да сазна и одустао од тога одмах у првој епизоди јер је схватио да је реч о нечему што је толико испод нивоа онога што ми очекујемо, и то са правом, јер ипак су неки милиони евра уложени у ту серију, огроман рад и многи таленти људи“, сматра режисер и додаје:

„Људи који су радили на серији о Немањићима не би требало да излазе на улицу од срамоте јер је Србија изгубила једну велику шансу. Шансу коју ће ко зна када добити, захваљујући избору оних који су бирали сценарио, захваљујући томе што је сценарио радио један од наших највећих сценариста Гордан Михић, али који није човек који има осећај за историјску епоху“.

Како даље додаје, у серији нема емоција, нема напетости, уверљивости, озбиљности, достојанства, отмености, нема Цркве, нема духовности.

„Нема емоција, Тако да, клинци данас већ праве вицеве и кажу да када је Стефан Немања молио Светог Ђорђа – заправо га је молио да га избави из серије „Немањићи““, истакао је Бокан.