Прочитај ми чланак

СВИ ГОВОРЕ О ГРЧКОЈ, а како ће нас дочекати у ЦГ?

0

Цене приватног смештаја у Црној Гору у јулу и августу биће као и прошле године, од шест евра дневно у Бару и Улцињу до 10 евра у Будви.

Цене ноћења са доручком у хотелу са две звездице бити 15 евра до 30 евра у хотелу са четири или више звездица.

Авио компанија Монтенегро ерлајнс ће током овогодишње летње сезоне имати до три лета дневно за Подгорицу и Тиват из Београда, а најнижа цена повратне карте са свим таксама је 116.40 евра.

Цена возне карте на релацији Бар-Београд је 21 евро, док је цена повратне аутобуске карте од Београда до Будве од 35 до 45 евра.

На представљању туристичке понуде Црне Горе и барске регије у Крагујевцу је речено да је тржиште Србије веома важно за црногорски туризам.

„Црну Гору је прошле године посетило 370 000 туриста из Србије који су остварили око 2,7 милиона ноћења, а задржавали су се у просеку 7,38 дана“, рекла је новинарима представница Националне туристичке организације Црне Горе Даница Бањевић.

У укупној структури ноћења туристи из Србије су учествовали са 26 одсто, а највише их је било из Русије, 27,30 одсто.

По подацима о ноћењу следе туристи из Босне и Херцеговине, Украјине, Пољске и Немачке.

„Овога лета дочекујемо туристе са унапређеном понудом дуж 300 километара дуге црногорске обале, а препоручујемо и посету пет националних паркова, Липске пећине код Цетиња, рафтинг, кајакинг, панорамске руте, планинарење, бициклизам, обилазак етно села и винских подрума, као и богат културни и забавни програм“, рекла је Бањевићева.