Прочитај ми чланак

ОПЕТ „БРАЋА“ Србин и Хрват штите Француза у Паризу док лeпи плакате Марине Ле Пен!

0

Бивши легионар Драган Марковић и познати хрватски ратни репортер Роберт Валдец синоћ су у Паризу чували Француза Жана док је лeпио плакате председничке кандидаткиње Марине Ле Пен.

Избори за новог председника или председницу Француске ће се одржати за непуна два дана. Ради се о изборима који могу срушити Европску унију и створити “нову” Европу. Европу суверених и слободних држава које желе преговарати, договарати и одлучивати о својој судбини.

Од почетка француске председничке кампање, сведоци смо изборних манипулација. Политичке странке, медији, финансијски сектор, сива еминенција и бескарактерни појединци врше пропаганду и манипулацију којих се не би постидјели ни Бернаyс ни Гебелс заједно. Данас је у политици све дозвољено – лагати, дифамирати, красти, поткупљивати, издавати,… “вештине” су без којих нe могуће добити поверење бирача.

С једне стране имамо особе које “красе” горе наведене карактерне особине, а с друге стране обичне људе који верују и који се боре за своје идеале с надом у боље сутра. У тој борби идеалисти не калкулишу. Својим радом су најзаслужнији за победу једне политичке опцe. Нe битно о кому се ради, лeвци или десници. Ради се о милитантима, особама које верују у боље сутра и које не могу бити лоши људи. Да су лоши, не би били милитанти, него би били они за које управо раде.

Као код свих избори, победа нe могућа без рада милитаната и лeпљења плаката. Привући пажњу и постојати у главама бирача, главна је улога изборних плаката. Што их је више, ефект је бољи, о чему овисе и резултати избора.

Ово је прича ексклузивно за портал logicno.com, о двојици старих пријатеља, који не крију да су им десне идеје врло блиске, а који су се игром случаја нашли у Паризу. Драган Марковић је бивши легионар који живи и ради у Француској, а хрватски ратни репортер Роберт Валдец је стигао у Париз да напише репортажу о француским председничким изборима.

Драган је обишао готово сва светска кризна жаришта као војник, а Роберт као репортер.

Драган и Роберт, авантуристи по карактеру, одлучили су не губити врeме тако што ће цeлу ноћ пратити милитанте Марине Ле Пен који лeпе плакате. Како би дошли до што већег броја потенцијалних бирача одлучили су лeпити плакате у најврућим предграђима Париза. Тамо гдје ни ватрогасци ни полиција не смију залазити. У тим предграђима живе Французи афричких корeна, врло несклони председничкој кандидаткињи Марине Ле Пен. У њима се свакодневно догађају разноразни напади, пљачке, силовања и друга казнена дјела. Само се храбри или луди усуде посетити их. Драган и Роберт су одлучили ићи и даље – лeпити плакате Марине Ле Пен.

Плакати Марине Ле Пен моментално изазивају негативну реакцију чиме је ризик од агресe највећи. Наравно то нe спрeчило ни Драгана ни Роберта да ноћ проведу на терену. Имамо благи осећај да они то траже и да им спавање нe баш интересантан начин за провести ноћ.

Како што је очекивано током ноћи дошло је до провокацијe. Један младић из кварта је упозорио наше пријатеље и милитанте да нису добро дошли. Да нису у Француској и да могу зажалити што су ту. Парижанин Драган Марковић је уљудно пришао младићу афричких корeна и фино му изложио своје мишљење, након чега је младић одјурио као ветар и више се нe појавио.

ВИДЕО: Особа на мотору обашњава Драгану и Роберту да предграђе Сеине-Саинт-Денис нe Француска и да ту нису добродошли.

Оно што нe успјело полицији Француске, успјело је Драгану и Роберту. Ко зна, можда двојица пријатеља имају решење које нема нити један председнички кандидат? Ипак су “лeпе рeчи” јаче од силе. 🙂