Прочитај ми чланак

УДРУЖЕЊЕ СРБА ИСЛАМСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ позива на братски однос међу Србима свих вера

0

srbi-muslimani

Наше друштво има за циљ да пробамо да едукујемо што више грађана Србије који се декларишу као Срби муслиманске веросповести, као и ширење историских чињеница о овој популацији.

Такође, да кроз друштво приближимо сарадњу са браћом Србима ма које вероисповести они били, и да остварујемо заједничке интересе у складу са Уставом.

Нормално да ћемо као друштво више обратити пажњу на своје чланове где ћемо им пружати стручну правну помоћ, решавати проблеме социјалне и економске природе, итд.

sulejman spaho mala

Сулејман Спахо

Пробаћемо да разговарамо са верским заједницама и са њима покушати да решавамо и добијемо њихово мишљење о овим историјским чињеницама.

Пробаћемо да објавимо књиге и друге публикације о питању Срба муслиманске вероисповести у XX веку, а такође ћемо да организујемо израду стручних радова у области подизања патриотске свести целокупног Српског националног корпуса.

Желимо да овај наш став да смо сви Срби буде прихваћен, да би се увећао српски национални корпус, што би и створило основу за заједништвом без мржње на овим просторима.

Ми као Друштво мислимо да једино у братском заједништву са браћом Србима можемо опстати на овим нашим вековним просторима.

Ово је за нас историјски корак да учврстимо јединство међу људима били они православци, муслимани, католици или атеисти.

Наш имејл… [email protected]

Извор: Србин.инфо – Сулејман Спахо