Прочитај ми чланак

ШВАЈНШТАЈГЕР: Учим српски

0
svajnstajger

Швајнштајгер са Аниним тимом Фото: Г. Чворовић

ДОБРО се намучила Ана Ивановић (7) у другом колу Ролан Гароса против упорне Јапанке Мисаки Дои, али је рука није задрхтала онда када је то било најважније, па је после два сата проведених на терену, славила с 3:6, 6:3, 6:4. А велику помоћ у победи пружио јој је дечко Бастијан Швајнштајгер, који је све време здушно бодрио с трибина.

– Ајде, Ана! – узвикивао је Бастијан, на српском, колико га грло носи, кад би изабраница његовог срца направила прави потез.

Пљескао је длановима, уносио се у сваки поен, скакао са свог места, грлио се с члановима тима кад је све кренуло како ваља.

– Ајмо, рука! – био је, опет на српском, један од његових савета Ани на Шта да обрати пажњу, приликом одлучујућих поена.

Анин меч је с терена број 1 померен на мањи, број два, али немачком интернационалцу није сметало што је морао да се смести на неудобна места тик уз бетонску ограду. Напротив. Био је озарен све време меча.

У једном тренутку, кад је Ана изједначила у сетовима, Бастијан је истрчао на кратку паузу, која није потрајала ни цео један гем. Журно се вратио, али га чувар на вратима није препознао! Пустио га је, ипак, док на терену траје размена, да отшкрине врата и погледом пропрати Анине потезе. Одмах је, међутим, дошао службеник обезбеђења, који такође у првом тренутку није схватио ко то гвири, па је Швајнштајгера упозорио! На интервенцију дописника „Новости“, схватили су с ким разговарају.

– Хвала вам лепо! – узвратио нам је Басти, на чистом српском.

А на наше питање да ли зна још коју реч српског, додао:

– Знам. Учим!

Новинаре, који су се у међувремену окупили, занимало је и да ли, и колико, Бастијан Швајштајгер воли тенис.

– Волим, наравно. Имали смо ми Бориса Бекера, Штефи Граф и остале – одговорио је, додавши да сада тенис нарочито воли.

Зна се и зашто. То је најбоље показао на трибинама, где је својим навијањем Ану водио до победе. А, Ани је то нарочито годило.

– Пуно ми значи његова подршка, поготово зато што може да разуме спорт на високом нивоу – није крила Ана после меча.

(Вечерње Новости)