Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Хрватска да призна Републику Српску Крајину

0

sablon-DveriПокрет Двери позива новог председника Хрватске Колинду Грабар Китаровић да пре било ког помињања АП Косова и Метохије као „независног Косова “ прво призна Републику Српску Крајину.

С друге стране, слажемо се са њеном логиком по којој су сви Хрвати у Србији – Срби, односно држављани Србије и као такви имају много већа и заштићенија права него Срби који живе у Хрватској. Стога јој поручујемо да нема потребе да се брине ни о том питању- бар док Срби у њеној земљи не буду имали исти положај као Хрвати у Србији.

Оно о чему је Грабар Китаровић дужна да води рачуна у нашим билатералним односима и отвореним питањима је злочиначка историја садашње хрватске државе која је настала на геноциду и етничком чишћењу српског народа. За успостављање добросуседских односа са Србијом, од ње тражимо да се –за почетак – извини за све злочине које је њен народ починио над Србима. А потом и остваривање свих људски, имовинских и других права протераних и избеглих Срба која до дана данашњег нису решена због блокаде независне државe Хрватске.

Од председника Томислава Николића, кога Грабар Китаровић преко медија позива у Загреб, тражимо да јој пренесе ове захтеве иза којих стоје сви Срби, ма у којој држави или ентитету живели.