Прочитај ми чланак

УКРАЈИНСКИ НАЦИСТИ: Са улице у кабинет власти

0

ukrajina nacisti

Европа не жели да призна опасност, која долази из Кијева. Нису на ставове Брисела утицале ни нацистичке шетње у украјинским градовима, ни утврђивање државног празника који велича трупе УПА, које су предводиле казнене операције током Другог светског рата (конкретно против Пољака и Јевреја).

На ове појаве је скренуо пажњу председник Русије Владимир Путин:

„Неопходно је бавити се демилитаризацијом друштвене свести. Али, власти то не чине. Организују празник поводом ОУН-УПА, ове националистичке профашистичке организације. То је праћено позивима да се воде расправе са представницима Руске православне цркве Московске патријаршије. А у исто време, патријарх чини све како би спречио братоубилачки конфликт.”

Наришкин: Изборна кампања у Украјини у екстремним условима

Изборна кампања за ванредне парламентарне изборе у Украјини који су заказани за 26. октобар одвија се уз политички притисак власти, дубоки друштвени раскол и застрашивање, изјавио је председник Државне думе Русије Сергеј Наришкин.
Раскол у друштву, крвави грађански рат, хуманитарна катастрофа – то су екстремни услови у којима се одвија изборна кампања, наглашава Наришкин.
Он је истакао да уместо нормалне политичке конкуренције и националног дијалога долази до политичког сукоба, врши се физичко насиље над опонентима, укидају се „непослушни“ медији.

Реч „национализам“ се поводом онога што се сада дешава у Украјини може користити само у светлу сада популарне „толерантности“. Ако бисмо све називали својим именом, онда се ради о правом нацизму. Режим Порошенка је легализовао оне снаге који би европске владе одавно забраниле.

Предизборне платформе будућих посланика Врховне раде најбоље су приказане у облику плаката. Садржај је више него јасан: слика „Московљанина“ како виси на вешалима уз поруку: „Свако има своје место“.

За нешто интелектуалније изборно тело, спремни су лидери попут Андреја Белецког, команданта казненог батаљона „Азов“. Шта обећава „јединствени кандидат демократских снага“? Ни много ни мало – стварање нацистичке државе у којој ће државна идеологија бити „социјал- национализам“, а Надљуди ће очистити државу од свих примеса туђе крви. Као да смо све ово већ негде читали. Али, нећемо сад о ауторским правима…

Брисел својим антируским расположењем у украјинским процесима примећује само „рађање демократије“. Полтичарима је,то је јасно, такав посао – гурати државе у смеру вашингтонских наредби. Али, становништво неких држава, на пример суседа Украјине – Пољске је у последње време почело да сумња. Готово је немогуће добити било какву истиниту информацију из западних медија, говори пољски политиколог Адам Вељомски:

„Многи пољски медији интерпретирају ситуацију онако како се њима хоће и врло често просто прећуткују. А ово се ради свесно и циљано – подржавају револуцију у Украјини на сваки начин, обзиром да се овде преламају политички и економски интереси САД, као и интереси Немачке. Пољски медији – уз чињеницу да они свакако схватају читаву симболику онога што се дешава и сећају се оних које су бандеровци убили – ипак се понашају у складу са очекивањима Запада.”

Ипак је Пољска,која је срдачно подржавала „револуцију“ у Украјини, увела визе за њене грађане. Пољски интернет – портали пишу да су многи уџбеници у Украјини „готово нафиловани симболиком УПА“. Антипољска, антисемитска, антируска и пронемачка традиција садашњих власти Украјине, сматра се основом суверенитета и националне самосвети. Култ УПА, варварства, људи и организација који су одрговорни за геноцид, стигао је до врховне свласти, закључују аналитичари.

RAT PROTIV SLOVENA Novi Berlinski zid ukrajina zid

Украјина ризикује да се нађе између два „зида“

Украјина, која подиже „зид“ на граници са Русијом, ризикује да се нађе између два „зида“, јер Пољска такође намерава да појача одбрану своје источне границе, каже шеф међународног комитета Државне думе РФ Алексеј Пушков.

Пољски министар одбране Томаш Семоњак је раније изјавио да ће земља имати већу војску на источној граници и додао да је Пољској потребан „источни зид“.

Председник Украјине Петар Порошенко је изјавио да Кијев подиже на граници са Русијом савремени одбрамбени комплекс, а премијер Арсениј Јацењук дао на изградњу шест месеци.

(Глас Русије)