Прочитај ми чланак

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, ЦИРИХ: Шиптари палили и уклањали симболе Србије! (Видео)

0

zastava-fonet-ap_f

Албански екстремисти запалили су током ноћи заставу на згради Службе за платни промет у једној од главних улица Косовске Митровице и оштетили симбол града у близини главног моста на Ибру.

Они су покушали да оштете и заставе које су се налазиле у близини моста и на згради бивше Општине у Колашинској улици која води према мултиетничком селу Суви До.

После прекида утакмице Србија-Албанија у Београду и инцидента због убацивања на терен заставе „Велике Албаније“, екстремисти су запалили контејнер и заставу у власништву Иницијативног одбора за изградњу цркве Свете Тројице на Малом Звечану и скинули заставу са средњовековне куле изнад Звечана.

Албански навијачи спалили српску заставу у Цириху

Квалифицациона утакмица за Европско првенство измедју Србије и Албаније прекинута је када је стадион надлетео дрон који је носио заставу “велике Албаније”.

paljenje-zastave_fТренутак када су албанци запалили заставу

То, медјутим, није покварило расположење албанских навијача. Напротив, на Лангсстрасе-у у Цириху направили су велику журку. Чуле су се сирене, махало се албанских заставама, а било је и непријатних сцена, спаљена је српска застава. Полиција је све мирно посматрала и није реаговала.

На “Јутјубу” је објављен снимак.

(Курир)