Прочитај ми чланак

ИВКОВИЋ: Јокић би волео да игра за репрезентацију ЈОКИЋ: Са три подигнута прста

0

Некадашњи селектор Србије и трофејни стручњак Душан Дуда Ивковић рекао је како је уверен да Никола Јокић има жељу да игра за националну тим.

Звезда Денвер Нагетса Никола Јокић још увек није одлучио да ли ће наступити за српску репрезентацију надолазећег лета на Светском шампионату у Кини које стартује 31. августа и трајаће све до 15. септембра.

© AFP 2017/ Jorge Guerrero

Некадашњи кошаркаш Драган Капичић критиковао је Јокића, рекавши како га никада не би звао у национални тим уколико сада одбије позив, док су неки играчи попут Николе Калинића или Милоша Теодосића имали више разумевања.

Баш тако је размишљао и чувени кошаркашки стручњак, Душан Дуда Ивковић.

„Ја лично сматрам да сви желе да играју за репрезентацију. Оно што се налази „иза кулиса“ и што утиче на одлуку је сасвим друга ствар. На пример, уколико тренер Нагетса, Мајк Мелоун, каже да Никола мора да се одмори, то ће бити тешка ситуација. Знам да би Никола Јокић дефинитивно желео да игра за репрезентацију, али да ли ће играти или неће, то заиста не знам“, рекао је Ивковић за Јурохупс.

Никола Јокић има 24 године и није наступао за Србију још од Олимпијских игара 2016. године, када је репрезентација Србије освојила сребрно одличје. У међувремену је пропустио шампионат Европе 2015. године, када су репрезентативци Србије такође освојили сребро, тада је Никола одлучио да додатно ради на свом телу.

Са три подигнута прста ужива на “сусрету генерација”

Један од најбољих кошаркаша Србије, али и НБА лиге, Никола Јокић после испадања Денвера из плеј-фа, потпуно заслужено одмара у родном Сомбору где прикупља снагу за напоре који га очекују, али и слави са својом генерацијом.

Тако се на друштвеним мрежама појавила фотографија на којој је српски НБА Ол-стар са својим пријатељима и друговима из школе, вероватно на окупљању пет година од краја матуре.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!