Прочитај ми чланак

БУДИ СЕ ХРИШЋАНСКА АМЕРИКА Живот је Божији дар – закон о абортусу уздрмао либерале

0

Конзервативна републиканска гувернерка потписала је закон о абортусу у Алабами, који га сврстава у казнено дело, чак и у случајевима силовања или инцеста.

Како се вест о закону проширила, амерички новинар Дан Лавоие направио је колаж фотографија мушкараца који су гласали за закон и тако га учинили стварношћу жена 21. века.

Законом, који су донели сенатори Алабаме, обављање побачаја у било којој фази трудноће сматра се кривичним делом кажњивим од 10 до 99 година.

Једини изузетак, према којем жене неће бити кажњене затвором када је здравље жене озбиљно угрожено.

Такве жене неће бити кажњене ако се одлуче за абортус.

Али упркос снажним реакцијама и критикама, од стране радикалних либерала и феминискиња, на рачун сенатора који су гласали за овај закон, закон је спонзорисала жена, а женска гувернерка Алабаме га је потписала.

Гувернерка Алабаме Кеј Ивеј осврнула се на доношење закона рекавши да је то поносни тренутак за државу.

„За многе присталице овог закона, овај закон представља снажан доказ да су грађани Алабаме дубоко уверени да је сваки живот драгоцен и да је сваки живот дар од Бога“, изјавила је гувернерка.

Тери Колинс, пропагатор закона, изјавила је како верује да закон одражава уверења већине државног бирачког тела.

„Чула сам од многих жена у држави да су изразито про-животно оријентисане и јако подржавају закон“, рекла је Колинсова.

Државе Кентаки, Мисисип, Охајо и Џорџија недавно су одобриле забрану побачаја након што се открије фетални откуцај срца, који се може појавити у шестој недељи трудноће.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!