Прочитај ми чланак

МИТИНГ „БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“ У БЕОГРАДУ завршен говором Вучића и специјалном песмом

0

У Београду је одржан скуп у оквиру кампање "Будућност Србије" председника Александра Вучића. Присталице СНС испуниле су плато испред Дома Народне скупштине. Њима су се обратили премијерка Ана Брнабић, мађарски министар Петер Сијарто, министар Ивица Дачић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, командант с Кошара и на крају Вучић.

А од Оливера Мандића – специјална песма поводом митинга
Скуп се завршио песмом коју је за ову приликом компоновао Оливер Мандић, а која почиње речима „ти си мени све, ја сам верник твој“ и посвећена је – Србији.

FOTO: SRBIN.INFO

Пре обраћања говорника, подсетимо, наступили су Аца Лукас и Рибља чорба.

Вучић: Разговараћемо са неистомишљеницима, али не пристајем на ултиматуме

Председник Србије Александар Вучић поручио је на митингу „Будућност Србије“ у центру Београда да су циљ његове политике задовољни грађани, а не сукоби. Рекао је и да верује да међу политичким неистомишљеницима има оних који желе добро држави и да „треба да видимо око чега можемо да се сагласимо“, али поручује да на ултиматуме неће пристати.

Он је навео да му многи емисари из света поручују да учини нешто како би „умилио“ Приштину да укине таксе на српску робу, али да је, без обзира што неће бити лако издржати притиске, порука Србије да то неће учинити.

Изјавио је и да су мале шансе да Фолксваген дође у Србију, јер се за инвестицију те компаније такмиче и неке велике земље и чланице Европске уније.

Председник Вучић захвалио је окупљенима из свих крајева Србије и окружења што су дошли на митинг, и рекао да су показали да ма колико Срби проблема имају, јединство српског националног корпуса нико не може да уништи.

„Нико ничим не може да нас раздвоји, показали смо да припадамо истом роду и народу и да нико то не може да нам одузме. Да имамо исти језик и културу. Да када се нешто лоше догађа у Београду, једнако брине и онај у Приједору колико и онај у Пљевљима без обзира што је то у другој држави и да ми исто тако бринемо када имају проблем у Шамцу и Добоју или Херцег Новом или неком другом месту“, рекао је Вучић.

Он је окупљенима казао да никог нису увредили и да поштују територијални интегритет сваке од земаља у региону.

„Али, имамо право да се зовемо Србима, никога не угрожавајући, да чувамо свој национални идентитет, свој српски језик и бранимо ћирилчко писмо“, рекао је Вучић.

Долазак Вучића на бину пратили су добошари, аплауз и упаљене бакље и скандирање „Ацо, Србине“.

Командант Димчевски на митингу говорио о бици на Кошарама

Некадашњи командант граничног батаљона, потпуковник у пензији Драгутин Димчевски рекао је, обраћајући се на митингу, да је битка на Кошарама, у којој је учествовао, српска војничка и духовна вертикала како се брани отаџбина.

Он је председнику државе Александру Вућићу, на митингу Будућност Србије, захвалио што је „први званичник“ Србије који је догађаје из 1998. и 1999. године назвао „правим именом, агресијом“.

„Бранили смо грађане, светиње које су наши преци очували по цену живота, бранили смо слободу“, рекао је Димчевски, наводећи да се неће заборавити 108 војника и старешина који су у борби на Кошарама погинули.

Он је рекао да је Србији више него икад потребан мир, и јединство „какво су имали и борци на Кошарама“. „Ако буде требало опет ћемо бранити Србију, храбро као на Кошарама“, рекао је Димчевски.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!