Прочитај ми чланак

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СРБИМА С КОСОВА: Остајте овде, нисте заборављени

0

Косова и Метохије и свих вас се никада нећемо одрећи, а разни моћници овога света могу да говоре шта хоће, рекао је данас српски патријарх Иринеј за време посете Србима у Штрпцу и позвао на јединство и останак.

Ви сте овде своји на своме и знајте да је са вама увек била и увек ће бити ваша црква, сви ми, наш народ српски где год он живео. Знајте да нисте заборављени! Остајте овде, на својој земљи, у својој кући, у својој домовини, поручио је Иринеј.

Како је пренето на сајту Српске православне цркве, Иринеј је рекао да је српски народ вековима одлазио са Косова и Метохије гоњен разним мукама, али да се увек враћао и обнављао живот. Бог ће помоћи и учинити да то опет буде тако. Будите сложни, будите јединствени и будите са црквом својом, рекао је Иринеј.

Он је у цркви у Ораховцу рекао да Срби не би дошли у садашњи положај да су били јединствени и да су чували своју веру. Али, ни сада не губимо веру, рекао је патријарх и позвао Србе да се окупе око својих светиња и да буду достојни своје историје, пренео је ТВ Храм.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!