Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ОСВЕТИО ФАНТОМИМА: Како су ухапшени момци „са тестером“

0

Миња Пернат и Миљан Чичић из Покрета ујединених фантома (ПУФ) ухапшени су јуче око 14 часова у кафићу „Авиатор“ на Теразијама. Они су били на Андрићевом венцу у блокади Председништва Србије када су са другом Александром Сашом Јанковим, уредником сајта „Зрењанин Данас“ отишли на кафу непуних стотинак метара од места догађаја.

Како смо сели у кафић, пришли су нам полицајци у цивилу, један од њих је ставио службену легитимацију на сто, затим су рекли: „Боље вам је да кренете са нама, него да вас везујемо лисицама па онда тако водимо до кола“ – каже за Данас Саша Јанков. Затим су Перната и Чичића одвели у кола, а Јанков је остао у кафићу и све фотографисао мобилним телефоном.

Тренутак када полицајци приводе Мињу Перната и Миљана Чичића на Теразијама Фото: Александар Јанков

Пернат и Чичић, обојица Зрењанинци, сумњиче се да су у зграду РТС унели моторну тестеру. Међутим, људи који су прексиноћ били са њима кажу да су њих двојица, у свом препознатљивом имиџу са белим фантомкама на главама, као и на сваком од претходних протеста хтели да направе пародију на сечу дрвећа на Калемгдану, те су понели тестеру.

– Дакле, њихов идеја је била да направе пародију, а не да неког угрозе – кажу саговорници Данаса.

Саша Јанков примећује да је председник Александар Вучић на конференцији за штампу рекао да су они који су унели тестеру у РТС ухапшени, иако су Пернат и Чичић у тим тренуцима били испред Председништва. Хапшење је уследило тек два сата касније.

Иначе, Пернат и Чичић пребијени су током интервенције полиције у згради РТС, па су већи део ноћи провели у Ургентном центру.

Ђиласов видео

О хапшењу је одмах обавештен Драган Ђилас који је после 15 минута дошао на лице места са групом сарадника и ушао у расправу са двојицом људи у цивилу за које се претпоставља да су полицајци. Он је тај снимак поставио на свој твитер.

Овако је полиција тукла Мињу из Фантома у РТС-у!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!