Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Није Србин онај који заборави Косово, С. Крајину, Р. Српску и ЦГ

0

Српски покрет Двери обележио је данас 20 година постојања на политичкој сцени Србије, а лидер покрета Бошко Обрадовић поручио је да ће њихова „конзервативна, али модерна, пристојна и културна идеја“ бити будућност српске политике и значајан фактор за формирање будуће владе.

Обрадовић је агенцији Бета рекао да за Српски покрет Двери тема свих тема остаје очување Косова и Метохије у саставу Србије, као и брига за све Србе у региону и расејању.

Према његовим речима, задатак Двери у будућности биће да своје идеје преточе у конкретан задатак у некој будућој влади Србије у којој ће се највише залагати за породичну политику и политику домаћег економског интереса.

„Ми смо модерни конзервативци, социјалне и економске патриоте, светосавски родољуби, хришћанске демократе“, казао је Обрадовић“, у Комбанк дворани уочи церемоније обележавања 20 година Српског покрета Двери.

Он је навео да је покрет Двери од оснивања до данас испунио први циљ своје мисије – „постављање српске политичке поруке тако да без духовне и моралне обнове нема ни политичке ни економске обнове српског друштва“.

„Остварили смо први део наше мисије – да наша идеја опстане, да буде присутна данас, да буде поштована и да представља једну важну тачку у спектру српских политичких идеја данас. Успели смо да нашу националну, светосавску, традиционалну, родољубиву идеју на велика врата вратимо на српску друштвену и политичку сцену“, казао је Обрадовић.

Српски покрет Двери представља „пол спрске политичке сцене“ који је недостајао, рекао је Обрадовић.

Он је и истакао је да је велика неистина то да су Двери против Европе и додао да они само не верују званичницима у Бриселу, те да су у ствари евроскептици.

Подсетио је да Двери сматрају да је прворазредни европски интерес стратешка сарадња са Русијом, која је такође део Европе.

Што се тиче програма Двери, Обрадовић наводи да су то културна политика идентитета, српске интеграције, породица на првом месту, социјална солидарност и максимална нетолеранција на криминал, корупцију и неправду, као и очување Косова и Метохије у саставу Србије.

„И знам да нисам Србин ако заборавим Косово и Метохију, Републику Српску Крајину, Републику Српску, Црну Гору и сваког Србина који живи ван граница Србије, а посебно широм расејања. Као што нисам Србин ако заборавим или угрозим свог комшију друге вере или нације, јер ме то не учи моја вера. Управо супротно, све традиционалне религије поручују исто: Оно што не желиш да чине теби други – не чини ни ти другима!”, закључио је председник Српског покрета Двери, Обрадовић.

На свечаности у Комбанк дворани указано је да су пре 20 година три студанета Филолошког факултета у Београду основала часопис „Двери српске“ из којег је касније постао покрет.

 

Свечаности су поред представника покрета Двери присуствовали и представници Савеза за Србију – Драган Ђилас, лидер и потпредседница Народне странке Вук Јеремић и Санда Рашковић Ивић, лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, лидер Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојоша Зеленовић, као и представници Демократске странке Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!