Прочитај ми чланак

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: И Холивуд летује на Халкидикију

0

Омиљена летња дестинација српских туриста постаје хит и за светски џет-сет. Суперлуксузни хотели привлаче популарне глумце, али и фудбалске репрезентативце Енглеске, Немачке...

Север Грчке није омиљен само српским туристима. Природне лепоте Халкидикија не привлаче једино госте из региона, већ из целог света и то не обичне, већ, веровали или не, и холивудске глумце, глумице и најпознатије европске фудбалере.

Додуше, они одседају у луксузним хотелима на Халкидикију, којих је у последње време све више. Ипак, када је реч о месту које посебно привлачи богате и славне, издваја се “Danai beach resort” (код места Никити), члан престижне групације “Водећи хотели света” (The Leading Hotels of the World).

Реч је о 62 суперлуксузне виле, поређане на једној од најлепших плажа Халкидикија и окружене боровом шумом. Управо су о овом хотелу грчки медији писали више пута када су овде одседале холивудске звезде, али и фудбалски репрезентативци из Енглеске, Немачке…

Многи су се изненадили када су пре неколико година на Халкидикију видели Бреда Пита и Анђелину Џоли (тада су још били у браку), али ако овог лета и сретнете неку светску фацу, немојте да се изненадите, јер они имају где да одседну на овом популарном полуострву.

Наравно, дискреција гостију је овде загарантована. Величине соба у “Данаи ризорту” се крећу од 40 до чак 195 метара квадратних, а рајско уређење нуди пуно приватности. Многе собе имају и приватне базене, са којих “пуца” поглед на Егејско море и прелепе заласке сунца. Да није реч о само још једном добром хотелу, говори и чињеница да се овде доручак служи у правој арт галерији, као и да је гостима на располагању потпуно нова лускузна јахта “Сан Лоренцо”, којом може да се крстари до околних знаменитости, тропских плажа, али и Свете Горе.

У близини “Данаија” се налазе неке од најпознатијих увала на Ситонији, али гости и не морају да мрдну са хотелске плаже, јер због белог песка и тиркизног мора често помисле да су негде на Карибима, а не само неколико сати вожње удаљени од Србије. Услуге батлера и сомелијеа су такође на располагању, приватне вечере на плажи уз клавирску музику, као и три врхунска ресторана – грчки, француски и медитерански. Хедонизам је загарантован. Такође, овде се налази и један од најквалитетнијих спа-центара на Медитерану.

ВЕНЧАЊА

Луксузни хотели као што је овај доприносе томе да Халкидики постане топ-дестинација, која сваког лета привлачи све већи број туриста, не само из Србије, већ и из целог света. Посебна атракција су венчања која се овде организују на некој од велелепних тераса.