ГРАБАР-КИТАРОВИЋ: Хвала Сплићанима што су стали у одбрану

3

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић прокоментарисала је напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту истакла да је свако насиље неприхватљиво.

Грабар-Китаровићева је додала да је захвална Сплићанима који су притекли у помоћ ватерполистима српског представника.

„Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље неприхватљиво. Захваљујем грађанима Сплита који су одмах стали у одбрану тих вредности“, написала је хрватска председница Твитеру.

Напад на ватерполисте који се догодио у суботу поподне на сплитској Риви осудила је и Влада Хрватске.

„Влада најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту“, рекао је портпарол Владе Марко Милић, пренела је агенција Хина.

Милић је додао да је премијер Андреј Пленковић о околностима случаја разговарао са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром.

 

Олимпијски комитет Хрватске (ХОО) такође је најоштрије осудио напад на ватерполисте Црвене звезде и позвао надлежне да ригорозно спроводе закон против хулиганизма.

„У име ХОО и целокупне хрватске спортске породице најоштрије осуђујем овај хулигански чин који са спортом нема никакве везе. Напад на спортисте из друге државе, који су само дошли на извршавање клупских обавеза, никако не иде у исту реченицу са Сплитом којег називамо и ‘најспортскијим градом на свету'“, наводи се у саопштењу председника ХОО Златка Матеше.

Истиче се да је „крајње време да надлежне државне службе и институције почну ригорозно да спроводе законске акте против хулиганизма у спорту и око спорта јер овакви испади бацају огромну мрљу на Хрватску као светски препознатљиву спортску и туристичку дестинацију“.

Опширније о осудама из Хрватске на напад хулигана читајте на нашим ИНФО странама.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

3 коментара “ГРАБАР-КИТАРОВИЋ: Хвала Сплићанима што су стали у одбрану

 1. Дражо каже:

  Их волим више него паре,највише бих волио да пребију сваког Србина који год оде тамо док се не опамете.

 2. Негрутин каже:

  Невероватно је како подлежемо будалисању па се и овде објављују извештаји б92 и бете о томе како су у НДХ-азији запањени усташтвом који сами подстичу и гаје годинама, исте те њихове, усташе које се спомињу у чланку.
  Јадни они, како се правдају а нама мило.
  Они усташују а ми све више идиотизовани, благо нама.

 3. Max каже:

  Чега у одбрану-УСТАША?!

Оставите одговор