Прочитај ми чланак

НОГО НЕ ОДУСТАЈЕ – опет се појавио са вешалима на протесту „1 од 5 милиона”

0

Нa дeсeтoм пo рeду прoтeсту "Jeдaн oд пeт милиoнa" у Бeoгрaду пoнoвo су сe пojaвилa вeшaлa.

Како се види на РТС-ом снимку, jeдну је нa крajу прoтeстнe кoлoнe  нoсиo пoслaник Двeри Срђaн Нoгo, a другa, нeгдe у врху кoлoнe,  je нoсиo jeдaн oд учeсникa прoтeстa.

Једна вешала су уместо омче завршавала цветом висибабе.

Иначе, због ношења вешала не прошлосуботњем истом протесту у Београду, од стране полиције због притиска власти ухапшени су малолетни Н.П. и Слободан Глишић иако по признању самог народног посланика Срђане Нога вешала на том протесту је он донео, а не споменути момци.

Док је малолетни Н.П. пуштен на да се брани са слободе, Слободан Глишић је и даље у затвору.

„Овде нема кривичног дела, власт малтретира људе који ни немају везе са догађајем. Чак и једног средњошколца. Срамота државе, правосуђа и новинара. За ово мора да се одговара. Зашто новинарка Курира није смела да објави моју изјаву, већ само једну реченицу?! Криминална бандо!”, написао је посланик Ного на свом твитер налогу у вези целог догађаја

Саопштење организатора протеста „1 од 5 милиона“

Пре данашњег протеста „1 од 5 милиона“ организатори су упутили апел јавности у којем су молили да појединци да не доносе макете вешала, јер такви симболи нису порука протеста против насиља. У апелу је даље стојило:

 

„Поводом најава појединаца да ће на вечерашњи протест у Београду понети макете вешала као одговор режиму на непримерено и политички мотивисано притварање младића који је то учинио прошле суботе, организатори протеста „1 од 5 милиона“ апелују да то не чине јер – иако су у питању макете – то није и не сме постати порука протеста који је настао као бунт против насиља којем смо изложени.

Иако макете вешала јесу редован декор на протестима у Паризу и Лондону, то не значи да такви симболи треба да буду и на улицама наших градова. Зато позивамо грађане да задрже присебност, те да се у протестну шетњу упуте достојанствено и цивилизовано, без било каквих обележја или реквизита које власт може да злоупотреби за прљаву пропаганду против циљева протеста.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!