Прочитај ми чланак

ДАХ МОРА НА СРПСКОЈ ПЛАНИНИ Дефиле мажореткиња на Краљевом тргу на Златибору

0

Ове године навршава се пола века постојања Празника мимозе. У част јубилеју фестивал ће трајати 50 дана, од 1. фебруара до 22. марта 2019. године. Караван мимозе стиже на Златибор у четвратак 17. јануара. Мажореткиње ће наступити од 18 часова на Краљевом тргу на Златибору, након успешне промоције у Бечу, Врбасу, Новом Саду, Зрењанину, Београду и Вишеграду, а затим ће наставити у Бијељину и Бања Луку.

Свечано отварање 50. Празника мимозе одржаће се 1. фебруара у Херцег Новом, на коме ће наступити највећа музичка звезда у региону, Здравко Чолић.

Првог викенда у фебруару, традиционално, одржаће се Фешта од мимозе, рибе и вина дуж херцегновске ривијере, која је најпосећенији програм у оквиру Фестивала. Ове године, за све посетиоце Празника мимозе организовано је чак 4 маскенбала, а ту су и традиционална Изложба цвећа, Мали салон херцегновских галерија као и програми за најмлађу публику – Дечији маскенбал и Дечија цветна поворка.

С обзиром да ће Фестивал трајати и током марта месеца, обележиће се и Дан жена програмом Љубав у време мимозе, који подразумева концерт Саше Матића на Тргу Николе Ђурковића и концерт Калиопи у Дворани Парк.

Поред наведених музичких програма, ту су и Вечери медитеранске песме, Међународни сусрет дувачких и мажорет ансамбала као и још неколико великих концерата регионалних музичких звезда.
У оквиру програма „Доживите европске феште у Херцег Новом“ посетиоци Фестивала ће имати прилику да уживају у културно уметничким програмима и гастро вечерима гостију из: Кине, Пољске, Италије, Србије, Немачке, Турске, Финске, Норвешке и Словеније.

Дирекција 50. Празника мимозе се трудила да овогодишњи програм буде што богатији и разноврснији, за све узрасте и укусе. Посетиоци ће моћи да гледају квалитетан позоришни програм, да посете винске вечери као и вечери “Craft“ пива, велики број спорстких манифестација и турнира, и да присуствују највећој Међународној карневалској поворци.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!