Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ОПЕТ ОГЛАСИО о нападима на новинаре у Србији

0

Председник Србије Александар Вучић осудио је увреде и претње упућене новинарки Студија Б Барбари Животић, као и нападе на Љиљану Смајловић и Верана Матића.

„Најоштрије осуђујем дивљачке увреде и претње на рачун Иване Вучићевић и Барбаре Животић, али и бруталне нападе на Љиљу Смајловић и Верана Матића. Држава Србија предузеће све мере, не само да физички заштити новинаре, већ да сачува и њихово право на професионално достојанство“, написао је Вућић на Твитеру.

Foto: Tanjug/AP

Да подсетимо, бура око новинарке Студија Б дигла се због извештавања о протесту опозиције, а друштвене мреже препуне су осуда.

Илустрована политика објавила је на насловној страни издања од понедељка, 11. децембра ликове новинарке Љиљане Смајиловић, председника Управног одбора Фонда Б92 Верана Матића и амбасадора САД у Србији Кајла Скота на слици Богородице како храни Исуса уз наслов „Веране, Веране, шта то радиш, мамографу један“.

Те новине, које су у државном власништву, објавиле су 30. октобра насловну страну са натписом „Пси су пуштени“ и пратећи текст чији је аутор Ђорђе Мартић, а који је упућен против независних новинара и медија.