Прочитај ми чланак

КРИЗНО СТАЊЕ У РАКИТИ Обезбеђење инвеститора мини-хидроцентрале малтретира мештане

0

Председник Месне заједнице Ракита Десимир Стојанов је рекао да се особе које врше насиље “воде као возачи“, али “све време изигравају обезбеђење“.

Војвођанска зелена иницијатива наводи да је у Ракити кризно стање и да обезбеђење инвеститора који гради мини-хидроцентралу спроводи насиље над мештанима.

“Цео дан су ме тражили, да ме нађу негде на путу Ракита-Звонце. Носили су бејзбол палице, хтели су да ми разбију ауто. То се није десило, ја сам био у Бабушници, али када сам се вратио у село, видео сам да су напали једног дечка“, навео је председник месне заједнице Ракита Десимир Стојанов.

Истакао је и да је једна од мештанки чула да су насилници питали “где је Деско“, мислећи на Стојанова. “У Ракити више нико самостално не може да се креће“, навео је Стојанов.

Подсетимо, представници покрета „Одбранимо реке Старе планине“ навели су да су предали захтев за забрану градње деривационих мини- хидроелектрана (МХЕ) на подручју Србије председнику Србије Александру Вучићу, Влади Србије и премијерки Ани Брнабић, Министарству енергетике и Министарству заштите животне средине.