Прочитај ми чланак

ДЕЛИЋ: Вучић ми је отео пензију – ја хоћу да он врати отето, а не да се захваљује

0

Председник Вучић ми се у писму захваљује, као да сам ја својом одлуком њему дао део своје пензије. Али ја њему нисам дао ништа.

Ја сматрам да ми је он отео пензију и борићу се да ми се отето врати – каже за Данас Миле Делић из Удружења синдиката пензионисаних војних лица коментаришући писмо захвалности који је свим пензионерима недавно послао председник Србије Александар Вучић.

Вучић је пре два дана, одговарајући на новинарско питање казао да је он писмо послао као председник Српске напредне странке, а не као председник државе, а све у циљу да избегне да „држава сноси трошкове“. Он је прецизирао да је слање писама плаћено страначким новцем, јер је, како је навео, желео да направи разлику између себе и својих политичких противника.

Миле Делић који је својевремено вратио председнику Вучићу пет хиљада динара помоћи намењене пензионерима, међутим, није убеђен да су у питању била страначка средства.

– Ја Вучићу више ништа не верујем. То је човек који ујутру говори једно, а онда увече нешто сасвим друго. Поседујем новинских чланака за извоз у којима је председник говорио о повећању пензија. Ништа од тога се није обистинило – навео је Делић.

Ја Вучићу више ништа не верујем. То је човек који ујутру говори једно, а онда увече нешто сасвим друго. Поседујем новинских чланака за извоз у којима је председник говорио о повећању пензија. Ништа од тога се није обистинило

И иако Вучић тврди да је писмо послао искључиво као председник СНС-а, до тог закључка је тешко доћи ако се посматра само писмо. У заглављу коверте пише Српска напредна странка, али у самом писму се име партије нигде не помиње.

Разматрајући начин на који су људи из СНС-а добили списак пензионера, Повереник за заштиту података о личности је пре две недеље покренуо поступак надзора над ПИО фондом и Секретаријатом председника. Из ПИО фонда су за Данас недавно рекли да они нису извор списка пензионера.

У писму се председник Вучић захваљује пензионерима на „стрпљењу и одговорности“ које су показали према својој држави. Подсетимо, скупштина је 2014. усвојила закон којим су смањене пензије, а све са циљем уређења јавних финансија.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!