Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – ЗОРИЦА МИЛИЋЕВИЋ : Српкиња у немилости државног апарата Србије

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, била је Зорица Милићевић, Српкиња из Ниша, чија је породица опљачкана због корупције у Министарству иностраних послова Србије.

„Мој покојни супруг, Кранислав Милићевић, је радио код приватника у Анголи. Након његове смрти, тражили сам преко Амбасаде Србије у Анголи да као његовој удовици, фирма мога мужа исплати ми 26 плате (за период од две године) које нису биле за живота исплаћене мом мужу. 26 плате, пошто у Анголу, за разлику од Србије, запослени током годину дана добијају 13 плата”, рекла је у емисији госпођа Миличевић објашњавајући свој случај. А затим је додала:

„Пошто је мој муж тамо купио плац и саградио кућу у Анголи таражила сам и изводе из катастра непокретности . Међутим, због неодговорности и незаинтересованости Амбасаде Србије у Анголи да раде свој посао, ја нисам добила ни ти те исплаћене плате мог супруга, нити податке о имовини мога супруга, те сумњам да тамошњи наш амбасадор Драган Марковић је у спрези са власником фирме мога мужа у циљу отуђивања финансија и имовине која је припадала момепоконом супругу. Наиме, Амбасада Србије у Анголи тврди, не износећи ни један доказ, да је фирма мог мужа банкротирала, те да зато није у могућности да ми помогни око мог захтева у вези оставштине мога супруга у тој земљи.”

У емисији се још говорило о томе како је Ивица Дачић одбио да помогне Зорици Милићевић, како Министарство спољних послова Србије не жели да помогне угроженим српским држављанима када су им нарушена права у иностранству, али и о томе какав је живот у Анголи и какви су као људи Анголци.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!