У ЦЕНТАР – др КОМАЗЕЦ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ Лидл је опљачкао Хрватску, опљачкаће и Србију

26

Гост емисије„Интервју”, у продукцији медијске куће „Центар” био је академик, професор и доктор економских наука, Слободан Комазец.

„Један у низу обесмишљавања страних инвеститора и њихових инвестиција, али и понижавајућег понашања нације јесте долазак и почетак рада Лидл трговачких радњи у Србији. Само отварања Лидл продавница је било трагично и жалосно гледати, колико су нас довели до понижавајућег положаја са онаквим стампедом за нешто што је прозаично јефтино и никакво, поготово кад знамо каква је то храна који Лидл доноси не само у Србији већ и у Хрватској и друге земље где се појавио”, у емисији је рекао др Комазец објашњавајући колико је погубно за српску државу када дозвољава отварање страних трговачких ланаца, по привилегованим повластицама у односу на домаће трговце, у нашој земљи. Проф Слободан Комазец је, говорећи о истој теми, затим додао:

„Лидл је један у низу тешких инвестиционих промашаја, које ми крстимо страним инвеститорима, а уствари се ради о једном чистом колонијалном статусу једне земље која је просто раширила руке и предала се, па све што се у свету понуди треће, четврте, пете категорије, као инвеститор, добије од власти све могуће повластице: од ослобађања пореза, бесплатне накнаде за земљиште, јефтину радну снагу, не плаћања струје и многе друге бенефиције које практички немају наши домаћи инвеститори”, подвукао је др Комазец у емисији јасно указавши да таква економска политика садашње власти у Србији, предвођена Александром Вучићем и Ивицом Дачић води Србију у пропаст.

У емисији се још говорило и о спектуалном страном капиталу у Србији, о новим ратовима који се воде не више војском него финансијским уценама и преварама, о томе како САД у ЕУ емитују своје валуте без контроле и реалног покрића као вируални новац, о погубној и пљачкашкој приватизацији у Србији, о томе како НБС у Србији уопште не држи под контролом стране банке, о гомилању златних резерви у свету и стварања једне велике светске валуте, као и о томе да Русија, на захтев Рима, треба да откупљује италијански дуг и великим економским кризама у свету и код нас.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!