Прочитај ми чланак

РЕЖИМ У ПАНИЦИ: Јутјуб цензурише интервју Стаматовића,критике Вучићу – неприкладне

0

Само неколико дана после цензурисања песме групе Београдски синдикат "Догодине у Призрену", због "неприкладног и узнемирујућег садржаја", "Јутјуб" је поново санкционисао један видео прилог у којем се позива на национално освешћивање српског народа.

У року од непуних 60 часова од објављивања, „Јутјуб“ је два пута оборио домет интервјуа Милана Стаматовића за наш канал „Центар“, у којем је изнео и низ критика на националну и економску политику председника Александра Вучића.

Нашој редакцији је стилог „образложење“ од „Јутјуба“ да су огласи за овај интервју ограничени или да се не приказују, јер је садржај идентификован као неприкладан за већину оглашивача. На тај начин је два пута умањена гледаност видео клипа.

За све време рада медијске куће „Центар“ то се никада није догодило. Чак и када је неки гост критиковао ЛГБТ популацију, на шта је „Јутјуб“ најосетљивији, овакве цензуре није било.

Разлог је, по свему судећи, паника режима у Србији, због чега је „Јутјубу“ стигао велики број „опомена“ да интервју са Миланом Стаматовићем садржи веома увредљиве ствари!?

Другим речима, контрола над већином медија у Србији режиму изгледа није довољна, већ се сада ради и на гушењу слободе говора и на интернету.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!