Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Важно је да Србија и са НАТО-ом одржава добре односе

0

Министар одбране Србије Александар Вулин је поздравио посету генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга и навео да је за Србију као војно неутралну земљу важно да одржава добре односе са НАТО-ом, Организацијом Уговора о колективној безбедности (ОДКБ), САД, Русијом, Кином и осталим државама.

Он је за вежбу припадника Министарства унутрашњих послова и НАТО која ће сутра бити одржана у Младеновцу рекао да је то вежба која се ради по НАТО стандардима, да је прошле године изведена у Босни и Херцеговини и да Министарство одбране учествује са 34 припадника.

„За нас је свака вежба увек одлична прилика да покажемо шта смо све научили и наравно да учимо од других. Сви поштују нашу војну неутралност, и Русија, и НАТО, и ОДКБ, и САД, зато што смо ми чврсто и принципијелно управо на тој позицији“, казао је Вулин и додао да ће тако бити „док Србија буде одлучивала о томе, док Александар Вучић буде водио Србију и док он буде министар одбране“.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг налази се вишедневној посети Србији током које ће учествовати на Београдском безбедносном форуму и присуствовати отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама „Србија 2018“, чији су коорганизатори МУП Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЦЦ), специјализована агенција НАТО.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!