Прочитај ми чланак

ДР Ј. СТОЈКОВИЋ ДАЛА ОСТАВКУ: Нема игрању демократије, док је туђа глава на пању

0

Др Јована Стојковић, мајка троје деце и председница „Грађанске иницијативе за необавезну вакцинацију”, на својој фејсбук страници је издала саопштење у којем је обавестила јавност да се повлаче са места председника тог удружења грађана које се залаже да родитељи имају право да сами изаберу да ли њихова деца треба да буду вакцинисана или не. Саопштење преносимо у целости:

„Након три године беспоштедне борбе за основно људско право наше деце, објављујем да више нећу бити на месту председника ГИ за необавезну вакцинацију, на које сам изабрана пре неколико месеци.

Разлог овоме су различити погледи на наставак борбе са суровим конц-логорским системом који нас приморава на вакцинацију, а што је супротно Уставу РС.

У овом срамном силовању грађана учествују апсолутно СВЕ институције система својим чињењем и нечињењем, од здравствених, школских, судских, преко медија и СПЦ.

 

По мом дубоком убеђењу, а и искуству, тражити од истих спас, неразумно је и наивно. Нема више места игрању демократије, док је туђа глава на пању.

Ја се, као и до сада уздам у искрену подршку оног ко ми је и до сада безрезервно пружао, а то је- народ!

До ослобођења!
Др Јована Стојковић”