Прочитај ми чланак

КРАЉЕВЧАНИ „НА САВ ГЛАС“: Дајте нама аеродром ако Ниш неће

0

Градоначелник Краљева Предраг Терзић позвао је највише државне званичнике да кажу шта је потребно да би се развијао аеродром Морава у Лађевцима.

Желим да позовем председника Србије Александра Вучића и премијерску Ану Брнабић да дођу у Краљево и да нам кажу шта је потребно да заједнички урадимо на изгардњи приступних саобраћајница, инфраструктурних прикључака, надоградње полетно-слетне стазе како би аеродром Морава у Лађевцима коначно прорадио – изјавио је Терзић.

Он је казао да је град спреман да финансијски учествује, да да све што може из буџета и ако треба да се задужи да би аеродром прорадио.

– А онда ћемо све оно што смо уложили дати државу јер она треба да управља овим аеродромом, то је интерес Краљевчана, да људи долазе, да туристи долазе из иносстранства у Врњачку Бању, на Гоч, Копаони, да виде наше манастире Жичу и Студеницу, средњовековни град Маглић – навео је Терзић.

Како је навео, аеродром је потребан и “да можемо да продамо наше шљиве, јабуке, малине, да коначно фабрике које ће овде настати после деценија стагнације, Таи група и Леони, могу да извозе своју робу преко аеродрома Морава у Лађевцима”.

– Мене не занима ни град Ниш ни шта Нишлије мисле о преносу своијине на републику. Ја знам да Краљевчани хоће да имају аеродром и да је најбоље да га води држава, професионални менџмент који ће да увећа број путника а не да ми овде изаберемо партијског мољца да прима велику плату. Ако Нишлије не желе, Краљевчани желе – навео је Терзић.