Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ У ЊУЈОРКУ: Савет безбедности у среду разматра извештај УНМИК о Косову

0

Министар спољних послова Ивица Дачић представљаће сутра у Њујорку Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација на којој ће бити разматран најновији Извештај генералног секретара УН-а о раду УНМИК-а.

Извештај покрива период од 16. октобра 2017. до 16. јануара 2018. године.

Дачић ће у свом излагању дати осврт на Извештај генералног секретара УН, односно, изнеће нашу оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији и деловању УНМИК-а.

Наредног дана, у четвртак, први потпредседник Владе Србије и шеф дипломатије учествоваће на 66. Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу „Wасхингтон Хилтон“ у Вашингтону.

Сваке године председник Сједињених Америчких Држава и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД-а, дипломате и угледне званице да размене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност, наводи се у саопштењу МСП.

Током боравка у Вашингтону, шеф српске дипломатије састаће се са високим представницима америчке администрације, као и Конгреса са којима ће разговарати о актуелној билатералној сарадњи Србије и САД, као и о регионалним и међународним темама.