Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ У РЕГИОНУ: Вучић победник, Бели сензација

0

Медији у региону предвиђају, позивајући се на анкете спроведене током изборне кампање, да ће на председничким изборима у Србији победити актуелни премијер Александар Вучић, а титулу "највеће звезде" доделили су Луки Максимовићу, алијас Љубиши Прелетачевићу Белом.

Већина медија у региону пренела је хрватску агенцију Хина, која наводи да владајућа коалиција на челу са СНС очекује победу свог кандидата већ у првом кругу, с обзиром на то да последња истраживања јавног мњења показују да би за Вучића могло да гласа више од 50, а до 56,2 одсто од укупно 6,7 милиона бирача.

Хрватска агенција наглашава да овогодишње изборе карактерише и чињеница да је Вучић својом кандидатуром „послао у пензију“ актуелног шефа државе Томислава Николића који је, како наводи, остао без подршке унутар СНС.

Међу 10 Вучићевих противкандидата, наглашава Хина, је и његов „политички ментор“ и вођа радикала Војислав Шешељ, којем анкете дају пет до осам одсто гласова.

Као највеће изненађење и медијски најакрактивнијег председничког кандидата хрватска агенција види Луку Максимовића, алијас Љубишу Прелетачевића Белог, којег су досадашње анкете смештале између другог и трећег места с рејтинзима између 10 и 11, све до 14 одсто, али наводе да истраживања уочи почетка изборне тишине показују тенденцију пада.

– Један од Вучићевих најжешћих противника је донедавни омбудсман Саша Јанковић, који ужива сразмерно велику популарност у претежном делу интелектуалне јавности и међу поборницима цивилног друштва – наводи агенција.