Прочитај ми чланак

ПОТОПЉЕН ГОЛУБАЦ: Невреме стиже и у Београд и остале делове Србије (фото галерија)

0

golubac-nevreme-kisa-foto-citalac-kurira-nikola-jovic-1

Трајало је око 40 минута, на улицама сада плутају санте леда, док су се у банкама активирале сирене. Као у хорор филму је тренутно, наводи читалац на порталу београдског Курира.

Јако невреме погодило је регион Голупца и Великог Градишта, а град који је падао више од пола сата направио је велику материјалну штету и изазвао колапс у собраћају.

Према речима грађанина Голупца, овако снажно невреме не памте, а ветар и снажне падавине су чак и обориле замрзивач.

„Трајало је око 40 минута, на улицама сада плутају санте леда, док су се у банкама активирале сирене. Као у хорор филму је тренутно“, наводи читалац Курира.

Како каже, тренутно ништа не функционише, сад се спустила и густа магла, тако да све делује помало застрашујуће.

Јако невреме са градом захватило је данас параћинску општину и направило велику материјалну штету на пољопривредним културама, изјавио је председник општине Параћин Саша Пауновић.

„Процену штете од града, који је био величине лешника, за сада немамо. Сутра ћемо видети колика је површина захваћена и које пољопривредне културе су погођене“, рекао је Пауновић.

ЖУТИ АЛАРМ Очекују се пљускови с грмљавином у Београду

Киша која је почела у Београду ће током вечери и ноћи прерасти у пљусак са грмљавино, најављују метеоролози.

До краја дана у Београду ће бити местимично са кишом и пљусковима праћеним грмљавином, а краткотрајне временске непогоде погодиће поједине делове престонице. Како кажу РХМЗ-у, овакво време уобичајено је за мај и пролеће.

– У појединим деловима града пашће 20 литара кише за 12 сати, па смо зато издали жуто упозорење, али то је уобичајено за ово доба године. Увече и током ноћи доћи ће до интезивирања падавина – кажу у РХМЗ-у.

Фото: hidmet.gov.rs

Фото: hidmet.gov.rs

Невреме се током ноћи очекује у целој Србији.

У Београду ће и сутра бити претежно облачно, повремено с кишом и локалним пљусковима с грмљавином, уз интензивније падавине ујутро. Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југозападни. Најнижа температура 14 степени, највиша дневна 20 степени.

Извор: Курир, Блиц