Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНА ТАЈНА “ТВРЂАВА”: Процурео најновији програм СНС ботова за коментарисање (ФОТО)

0

tvrdjava bot sistem

Наш извор додаје да се Интернет тим СНС-а, након што је пропао пројекат “SkyNet”, одмах бацио на посао прављења новог, савременијег и отпорнијег програма за ботовање. Њихов труд је уродио плодом и изграђена је тајна СНС “Тврђава”.

Наиме, Интернет тим СНС-а недавно је добио нови програм за остављање коментара на интернет порталима. Реч је о програму под називом “Fortress” (у преводу на српски – Тврђава). За разлику од програма “Valter” и “SkyNet”, које је било потребно инсталирати на рачунар корисника, “Fortress” је много флексибилнији програм. СНС ботови више не морају да инсталирају програме на своје рачунаре.

Сада је потребно само да посете сајт “www.fortress.rs“.

Ради се о јединственој апликацији за остављање коментара на интернет порталима која функционише на серверима које је највероватније закупила Српска напредна странка. Домен “www.fortress.rs” у власништву је београдске ИТ фирме под називом “Dream Technologies Group doo”, а апликација је смештена на серверима фирме “Mainstream doo” такође из Београда.

Интересантна информација: Да ли сте приметили да се више не прича о рушењу сајтова? Зашто? Програм “SkyNet” имао је могућност да извршава ДДоС нападе на сајтове. Откако је СНС престао да користи тај програм за коментарисање, више нема рушења сајтова.

Шта се крије иза зидина “Тврђаве”?

“Тврђави” не може да приступи свако. Морате да имате налог. Како бисте добили налог, потребно је да се прво обратите извесном Ненаду Гледовићу преко Фејсбука. Иначе, да подсетимо, Гледовић стоји иза програма “SkyNet”.

Према речима нашег извора из Интернет тима СНС-а, Гледовићу је прво потребно проследити податке који се односе на име и презиме корисника, одбор СНС-а којем припада корисник, имејл адресу, број телефона, жељено корисничко име и жељену шифру.

После тога, Гледовић вам јавља када је направио налог. Наш извор затим описује како функционише сам програм:

– Када се улогујете, можете видети на којим се све сајтовима раде вести и то је поређано по важности – “Блиц, Б92, Курир, Новости и Остало”. У “остало” спадају сви остали портали где неко напада Вучића. Пре него што пошаљете коментар, морате га прво пријавити у програму за вест коју сте одлучили да радите. Затим, програм сам проналази ваш коментар и, уколико буде објављен, добијате бодове, прича наш извор из Интернет тима СНС-а.

tvrdjava bot sistem 2

Систем бодовања је следећи:

Одговори на “Блицу” вреде два поена. Нови коментар на “Блицу” и “Б92″ вреднује се са 1,5 поена. Коментари на “Новостима” и “Куриру” се бодују са по једним поеном, с тим што је “Курир” ограничен на слање максимално два коментара по вести, јер су многи слали по 30 – 40 коментара на сваку вест и на тај начин долазили до огромног броја поена. Наш извор додаје да “Курир” не спада у приоритете, јер “свакако припада СНС-у и тамо се готово сви коментари које шаљу ботови одмах објављују”.

Затим, коментари на осталим порталима се вреднују са 0,5 поена. За сваки пријављен коментар, без обзира на то да ли је објављен или не, добија се 0,1 поен како би се “наградио” труд ботова.

(Телепромптер)