Прочитај ми чланак

ЗС: На Божић, Вучићев режим и НАТО лобисти увредили и Митрополита и вернике СПЦ

0

Иницијативни одбор Здраве Србије Београда пружио је подршку митрополиту Амфилохију, који је изнео ставове Српске Православне Цркве по питању очувања Космета у оквиру Србије, а због којих је оркестрирано нападнут од стране режима и припадника НАТО лобија у Србији.

„На други дан Божића, само зато што је исказао бојазност да политика председника Србије Александра Вучића може да води ка издаји Косова и Метохије, министри у Вучићевој влади и НАТО лобисти су брутално увредили не само митрополита СПЦ, већ и све њене вернике“, наводи се у саопштењу.

Београдски одбор Здраве Србије подсећа да је митрополит Амфилохије своје страховање изнео више него благим и дипломатским тоном у интервјуу херцегновској телевизији ТВ „Нови“.

„Уместо да режимски СНС-СПС политичари ову препоруку из СПЦ приме као прави православни верници, размисле о њој, баш као и о божићној посланици патријарха Иринеја, Вучићеви министри су о митрополиту Амфилохију изнели низ неистина, увреда, а чинодејствовање свештених лица СПЦ окарактерисали као „врачање“, чиме су увредили и све вернике“, стоји у саопштењу.

Иако је Александар Вучић позвао на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, очигледно је да се став Српске православне цркве не сме чути, већ искључиво Зоране Михајловић, иностраног (прозападног) фактора и организација које директно финансирају владе држава које су признале независно Косово – стоји у саопштењу:

„Дакле, чим је у божићној посланици патријарх Иринеј указао да је Косово српски Јерусалим од кога никада не смемо дићи руке, чим је митрополит Амфилохије упозорио на могућност да режим у 2018. години изврши бруталну издају земље, Вучићеви кербери су решили да ућуткају глас СПЦ“.

Здрава Србија закључује да напади на митрополита Амфилохија потврђују да владајући режим у Србији има за циљ да Космет препусти шиптарским окупаторима и албанској мафији, као и да је неопходно да све патриотске странке, удружења и организације, заједно са познатим јавним личностима иступе у јавност са јасном подршком митроплиту Амфилохију и ставовима Српске Православне Цркве у вези КиМ.