РЕЦЕПТ ЖЕНСКЕ ЛЕПОТЕ: Како Рускиње то постижу?

6

По мишљењу многих младих Рускиња, лепа жена је она која уме на прави начин да се прикаже, а све остало је мање важно. Оне сматрају да су природно држање и здравље оно што даје лепоту. Како младим Московљанкама полази за руком да увек тако добро изгледају?

1. Негована, мека коса

У Русији се коса доживљава као један од најважнијих елемената женске лепоте. Раније су, додуше, руске лепотице обавезно морале имати дугу косу, а данас су уверене да коса пре свега мора бити негована, независно од дужине. Чак и врло кратка коса, ако је сјајна и здрава, може лепше изгледати од дуге косе која није таква.

2. Важне ситнице

Има неколико ствари на које све руске лепотице увек обраћају пажњу:
– Изгуљене потпетице
– Излизане ручке и ивице торбе
– Зарђали метални делови гардеробе
– Ућебани џемпери и блузе
– Развучене панталоне на коленима

„Не вреди вам да носите скупу јакну ако нисте скинули грумуљице вунице са џемпера, а оне се тако лако скидају специјалном машиницом или обичним бријачем. Водите рачуна о својим стварима као што водите о себи“, саветује Марија Качегина, по струци економиста.

3. Интимно рубље

Елегантна жена не може дозволити да јој се на оделу оцртава интимно рубље. „Естетски је далеко боље да жена уопште не носи интимно рубље, него да јој вире бретеле или да јој се оцртавају гаћице“, сматра глумица Јана Наумова.

4. Јефтино одело које изгледа као да је скупо

Стручњак за маркетинг Нвард Степањан сматра да „одело изгледа скупо ако вам стоји као саливено“. Веома је тешко купити такву идеалну ствар и зато младе Рускиње често користе услуге кројача. Купе јефтину ствар у обичној продавници, а затим је преправе тако да им добро стоји. „Можете да купите панталоне за 2.000 рубаља (35 долара), да их преправите за 1.000 рубаља, и оне ће изгледати као да коштају 30.000 рубаља (515 долара)“.

5. Боје су врло битне

Све девојке са којима смо поразговарали сматрају да најбољи утисак оставља одело неутралних боја. „Најефектније боје су беж, црна, сива и бела“, каже Нвард.

 • ЏЕРОНИМО

  Fizika lepota je pored ostalog i odraz lepote i dobrote Slovenske duše.

 • samo war
 • HRVACKI KRALJ KURTONIJE IV

  VIŠA RASA, O TOME SE RADI. ZAPADNI NACISTIČKI ŠLJAM, BEZ RESURSA, SA MALENIM, UDROBLJENIM TERITORIJAMA, LOŠIH LJUDI, I NE MOGU LEPO DA IZGLEDAJU, ZATO SU ZAPADNJACI RUŽNI.
  TO SE VIDI NAJBOLJE KAD SE USPOREDE SRBI I HRVATI; HRVATI SU MNOGO NIŽI, KRIVONOGI,NISKIH ČELA, POZNATI KAO KOPAČI PO KONTEJNERIMA.

  • Tony Iommi

   Donekle. Mada, lepota je individualna stvar…

 • EUngoInformer2

  Četvrti izveštaj o primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

  04. Januar 2018.

  Nakon prva tri nezavisna izveštaja koja su rađena na mesečnom nivou, četvrti nezavisni izveštaj Autonomnog ženskog centra o primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici odnosi se na tromesečni period, od septembra do novembra 2017. godine.

  Preduslovi u ovom periodu pokazuju sledeće:

  1. U posmatranom periodu podaci iz različitih izvora i dalje ostaju neuporedivi, uz potpuni izostanak podataka iz centara za socijalni rad (zaduženih za evidentiranje individualnih planova zaštite i podrške žrtvi). Ni šest meseci od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici nisu uspostavljenje jedinstvene i centralna elektronska evidencija o nasilju u porodici.

  2. Zbog nepreciznog načina prikazivanja brojeva, Ministarstvo unutrašnjih poslova dosledno pogrešno izveštava javnost o promeni Zakona, navodeći broj hitnih mera, umesto broja lica koja su ih dobila, i sabiranjem obe izrečene mere, što uvećava razliku u odnosu na broj predloga i produženih hitnih mera, neopravdano prikazujući rad policije kao efektivniji.

  3. Nema javno dostupnih informacija o aktivnostima Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, čija je uloga da prati primenu zakonskih odredbi, te da poboljša koordinaciju i delotvornost sprečavanja nasilja u porodici.

  I ovaj izveštaj je upućen Savetu za suzbijanje nasilja u porodici, a celokupan tekst možete pogledati ovde: http://www.womenngo.org.rs/images/vesti-17/Cetvrti_nezavisni_izvestaj_AZC_o_primeni_Zakona_o_sprecavanju_nasilja_u_porodici_2017.pdf

  • Simerijanac

   Све злочиначке копије ти се бришу.
   Ево минус, па ознака за спамовање: незатражене глупости !