Прочитај ми чланак

КОСМОС АРЕНА СЕ РАСПАДА: Србија ће играти на стадиону опасном по живот (ВИДЕО)

0

Стадион у Самари "Космос арена", на којој би 17. јуна Србија требало да игра у првом колу Светског првенства 2018. против Костарике, могао би сваког часа да се сруши, открива руски портал "Совјет спорт

Стадион у Самари „Космос арена“, на којој би 17. јуна Србија требало да игра у првом колу Светског првенства 2018. против Костарике, могао би сваког часа да се сруши, открива руски портал „Совјет спорт“.

Наиме, Организатор Мундијала направили су огроман пропуст. Не само да радови на изградњи стадиона касне, већ је Федерална служба за заштиту животне средие, технолошког и нуклеарног надзора (Ростекнадзор) затражила да сви радови буду прекинути на три месеца јер су направљени огромни пропусти, открива руски портал „Совјет спорт“.

„Пронађен је огроман број недостатака у плочама, стубовима, потпорним и преградним зидовима, шавовима, у електоинсталацијама. Пропусти могу да угрозе безбедност свих на објекту. Наша администрацја упутила је седам тужби Арбитражном суду у Самарској области за Грађевинско удружење ‘Казањ’, генералног извођача радова. Захтевамо од суда да на три месеца обустави изградњу стадиона“, наводи се у саопштењу Ростекнадзора.

Председник Русије Владимир Путин недавно је признао да постоје проблеми, да радови на изградњи касне, али да це до поцетка првенства све бити завршено.