Прочитај ми чланак

НАВАЛА У МИОНИЦИ, СВИ ХОЋЕ ’ЛЕБА БЕЗ МОТИКЕ: У трци чак 142 кандидата!

0

МИОНИЦА - На ванредним локалним изборима у Мионици, расписаним за 24. децембар, за 39 одборника кандидовала су се 142 грађанина на листама четири партије и коалиције, саопштила је Општинска изборна комисија.

Пуне листе са по 39 кандидата имају Српска напредна странка (СНС) и коалиција СПС-ЈС-СРС. Демократска странка (ДС) има 37 кандидата, а ПУПС има 27 кандидата.

Прва на листи је СНС, друга ДС, трећа коалиција СПС-ЈС-СРС, а на четвртом месту је ПУПС. Носилац листе напредњака је председник Србије и СНС Александар Вучић, ; листу коалиције СПС-ЈС-СРС предводе лидери Ивица Дачић, Драган Марковић Палма и Војислав Шешељ, а ПУПС-а председник те странке Милан Кркобабић.

Листу ДС предводи Милан Гавриловић Ћићован, који је и кандидат за будућег председника општине. Код напредњака (СНС) то је Бобан Јанковић, Драган Гавриловић Гаца је први на листи коалиције ПУПС-ЈС-СРС, а Милорад Томић на листи ПУПС.

За 16. децембар у Мионици је најављен предизборни скуп на којем ће учествовати Ивица Дачић, Драган Марковић Палма и Војислав Шешељ, док се долазак Александра Вучића очекује 21. децембра.

Бирачки списак закључен је са 11.464 имена пунолетних грађана с правом гласа, који ће 24. децембра моћи да гласају на 38 бирачких места.

Број бирача по бирачки местима креће се од 82 у селу Голубац до 728 на изборном месту Мионица 4. По селима, највише их је у Попадићу 570, Дучићу 427 и Вртиглаву 339, а најмање у Голупцу (82) и Гуњици (85).