Прочитај ми чланак

„КАО ШТО ЈЕ ВУЧИЋ НАЈАВИО – Заев није одржао реч“

0

Београд -- Министар одбране Александар Вулин изјавио је да македонски премијер Зоран Заев није одржао реч.

Он је то изјавио поводом изјаве македонског премијера Зорана Заева да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније „у свим процесима“.

Вулин је реаговао на одговор македонског премијера Заева, који је на питање да ли ће Скопље подржати чланство Косова у Унеску рекао да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније „у свим процесима“.

„Као што је председник Александар Вучић месецима раније најавио, македонски премијер није одржао реч. Иако је јавно дао обећање да ће бити уздржан по питању чланства КиМ у Унеско и да ће то бити доказ пријатељства према Србији, Заев је одлучио да подржи Приштину. Показао је тако Заев да Вучић добро познаје и људе и прилике али и шта македонски премијер заиста мисли о Србији“, рекао је Вулин.

Србија и њен председник су пријатељи Македоније и њених грађана, поручио је министар одбране, наведено је у саопштењу.

„Премијер Македоније то не уме да поштује“ закључио је Вулин.

Македонски премијер Зоран Заев данас је, упитан да ли ће Скопље подржати чланство Косова у Унеску, изјавио да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније „у свим процесима“.

„Истовремено, знате да је и Република Србија наш сусед тако да је важно добросуседство са свим земљама. Ми се надамо да ће се питања решити билатерално, а ми ћемо да будемо овде да таква питања подржимо“, казао је Заев.