Прочитај ми чланак

МЛАДИЋЕВ СИН: Тешио је мајку, бориће се док је жив

0

Син Ратка Младића осуђеног на доживотну робију рекао је да данашње доношење пресуде пред Хашким трибуналом није било лако за слушање.

Дарко Младић је за Прву телевизију навео да је пресуда била очекивана, јер су и оптужница и пресуда давно написане.

“Ми смо одбацили пресуду. Видели сте колика је пристрасност суда, одбијање да се признају српске жртве. Такав однос су имали све време, није било та очекивати да на крају мандата суд нешто друго каже. Све то говори о једној политичкој усмерености суда“, рекао је Дарко Младић.

Како је додао, након доношења пресуде, он и његова мајка посетили су Ратка Младића који је имао висок притисак, а “отац је тешио мајку“.

“Ишли смо да га видимо јер је имао висок притисак. Он је тешио мајку и рекао да не брине. Рекао је да ће се борити док је жив. Овде се ради о пресуди једном народу“, додао је Дарко Младић.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц рекао је након пресуде да ово није пресуда једном народу, али се Дарко Младић није сагласио са тим.

“Он није рекао да је игнорисао 40.000 мртвих Срба, да је ослободио људе који су лично говорили да су убијали Србе. Овакве злоупотребе су за жаљење. Младић није био ни у Сирији, ни у Авганистани, Украјини, а једна страна која је против нас је у свим тим ратовима“, закључио је он.

Адвокат Дарко Младић, син Ратка Младића, рекао је након изрицања пресуде да одбрана није задовољна доживотном пресудом за његовог оца, а да је правда замењена ратном пропагандом.

„Ратко Младић је у судници, током изрицања пресуде, рекао да је све што се дешава у судници лаж, да му не суди Хашки трибунал него НАТО комисија, и да је 40 хиљада српских жртава суд игнорисао свих ових година“, рекао је Дарко Младиц, преноси Кликс.

Он је истакао дс је његов отац послао поруку да је криминализован градански рат, како би себе заштитили.

„Ратка Младића нема у Сирији, Украјини, Афганистану и другим земљама који су кризи. Нико није одговарао за те злочине“, рекао је Младић

Да подсетимо, генерал ВРС Ратко Младић осуђен је на доживотну робију. У Хагу је проглашен кривим по свим тачкама оптужнице изузев прве која се тиче геноцида у шест општина у БиХ.