Прочитај ми чланак

УМРО НАЈОЗЛОГЛАШЕНИЈИ СЕРИЈСКИ УБИЦА Чарлс Менсон

0

Масовни убица Чарлс Менсон, лидер секте који је током 60-их година прошлог века управљао убиствима које су починили следбеници његове "Породице", умро је.

То су објавили званичници затвора у Калифорнији у којем је издржавао казну, преноси Ројтерс.

Подсетимо, пре четрири дана амерички медији су пренели као хитну вест да је 83-годишњи Менсон пребачен у болницу због изузетно лошег здравственог стања и да се претпоставља да се овај пут „неће извући“.

Менсон се налазио у болници у Бејкерсфилду, у Калифорнији.

ТМЗ је подсетио да је то други пут ове године да је Менсон хоспитализован хитно.

Убица који није упрљао руке убиством

Менсон је иначе најпознатији масовни убица двадесетог века. Он је организовао секту која је у његово име убила око 35 људи, мада тачан број није познат. Он сам није „упрљао“ руке ни једним убиством.

Рођен је у Синсинатију 1934. године. Оца није упознао, а мајка га није желела па је одрастао на улици. До 1967. године у затвору је провео више од 17 година. Те године преселио се у Лос Анђелес и почео да окупља Породицу. Инспирисан песмом Битлса „Хелтер Скелтер“ као и Откровењем Јовановим, поверовао је да се ближи рат раса и нуклеарни напад.

Током ноћи 9. августа 1969. он је својим људима наредио да убију Шерон Тејт, жену редитеља Романа Поланског, која је била у осмом месецу трудноће. Када је пронађено на њеном телу је било 16 убода ножем. Она није била једина жртва. Чланови Менсонове секте убили су и Стивена Парента, Џеја Себринга, Ебигејл Фолгер и Војцека Фриковског, који су се налазили у кући.

На вратима је крвљу била исписана реч: Свиње.

Следеће ноћи убијени су Лено и Розмари Ла Бјанка. Овога пута Менсон је лично ухватио жртве и везао их да би тек онда наредио својим људима да их убију. Ипак, ни тада он није потегао оружје, и на њих нико не би посумњао да Сузан Еткинс није ухваћена због убиства Герија Хинмана.

Иако Менсон није лично учествовао у убиствима, осуђен је због планирања и наредбе. У марту 1971. изречена му је смртна казна, али је замењена доживотном.