Прочитај ми чланак

АКО СЕ ЗАИСТА ЗАРАТИ,МАЛЕ СУ ИМ ШАНСЕ:Ево колико би заиста издржала Северна Кореја

0

Северна Кореја и САД су већ неко време у вербалном рату, а сада су аналитичари почели да разматрају колико би војска Пјонгјанга издржала уколико би до војног сукоба заиста и дошло.

Севернокорејска ратна машинерија издржала би највише три недеље уколико би почео рат, преноси британски Експрес.

Северна Кореја можда има око шест милиона војника спремних на битку, али стручњаци тврде да они не могу да дуго ратују.

 

Лидер Пјонгјанга Ким Џонг-ун и амерички председник Доналд Трамп стално прете један другом и уколико тако наставе, могуће је да ће почети рат.

Упркос свим санкцијама и међународним осудама, Пјонгјанг наставља са развојем нуклеарног и ракетног програма.

Брус Бехтол, професор са Универзитета у Тексасу и бивши аналитичар Пентагона за Северноисточну Азију рекао је да би у случају рата севернокорејске снаге убрзо остале без залиха.

„Севернокорејци имају две-три недеље залиха – муниције, хране, горива – за рат. То је све што имају. Дакле њихов ратни план је да постигну све циљеве за кратко време јер након тога живеће од онога што нађу на земљи“, рекао је он.

Кад америчка војска и оружје тек почну да стижу на Корејско полуострво, севернокорејска војска ће већ почети да се распада због недостатака залиха, рекао је он.

Бехтол је објаснио и да би Доналду Трампу било потребно до три недеље да премести тенкове, артиљерију и војску у тај регион.

„Прво што треба да уради јесте да утовари сву војну опрему на бродове. Тешка артиљерија и тенкови су смештени свуда по САД и у Европи. За њихово премештање ће бити требати времена“, рекао је Бехтол.