ШОКАНТНА ИСТИНА О ‘НАЗИ ЂУРИ’: Панкер, Хрват, католик – ожењен Српкињом

2

О Ивану Ђурићу прије годину је дана снимљен документарни филм

У четвртак 5. листопада нешто прије 20 сати у трамвају број 6 који је возио из смјера средишта према Новом Загребу, дошло је до несвакидашњег инцидента.

Наиме, након што је трамвај прошао Аутобусни колодовор и крижање с Вуковарском, младић у двадесетим годинама, из чиста је мира почео салутирати нацистичким поздравом и викати ‘Сиег Хеил‘. Неколико секунди прије доласка трамваја на станицу у Држићевој авенији, мирно је извадио сузавац у спреју из јакне и, нетом прије отварања врата на станици, употријебио га њој испред лица, усмјеривши га увис.

Ђурић је рођен 1991. године и од раније је познат полицији, а сам је јавно објавио издану му полицијску потврду о привременом одузимању оружја са свим својим особним подацима.

О њему је снимљен документарни филм ‘Испред заставе’ из 2016. године редатељице Сање Бистричић. У опису филма од 12 минута стоји:

‘Филм о љубави и мржњи, одрастању и прихваћању. Ђуро је пункер – Хрват – католик који у срцу носи ране из прошлости које су га обиљежиле и због којих ирационално мрзи све што нема везе с његовом домовином. Његов пунк свјетоназор као и начин живота постаје умрљан мржњом и бијесом коју изражава кроз јавни бунт и провокације. Сплетом околности његов се свијет пољуља када упозна дјевојку Елвиру која је српске националности. Ово је прича о животу који нам зна приредити смијешне исцјељујуће парадоксе како би нас поучио и љубави која је изнад крвних зрнаца.’

‘Ја, Хрват и католик, оженим Српкињу и муслиманку. Да ми је нетко прије 5 година рекао, стјерао би га у к… и препоручио једног доброг психијатра‘, рекао је Иван Ђурић у документарном филму.

  • EU Hađi-mufendija

    ELVIRA…NE RAZUMEM, IZJAŠNJAVA SE SRPKINJOM MUSLIMANSKE VERE, ILI SAMO JER IMA DRŽAVLJANSTVO, ILI JE POLOVNJAKINJA ??? ON ĐURIĆ, SRAMOTA ZA VELIKO SRPSKO PREZIME ĐURIĆ…GLUMI IDIOTA HRVATA, ETO NA ŠTA SPADAJU TI MENTALNO RETARDIRANI KATOLICI EX SRBI, ETO ŠTA SEBI UČINE I TO SAMO ZATO JER ŽELE DA BUDU PRIHVAĆENI (ALI ONDA MENJAJ PREZIME ŠUPKU) ILI IZ STRAHA, ŠTO JE VEROVATNIJI RAZLOG;VIDI SE DA JE FIZIČKI SLABIJI, ZNAČI U PITANJU JE STRAH. UMESTO DA ODE OD TIH ŠUPAKA U HRVACKOJ ON IM SE ŽELI DODVORITI, UČINITI SEBE JEDNAKIM, ALI MENTALITET NE MOŽE DA SE PAPIROM PONIŠTI, I ONDA NASTAJE HAOS U GLAVI. ĐURIĆ I ELVIRA,NI SAMI NE ZNAJU ŠTA SU, NIJE NI ČUDO DA SU SE NAŠLI U ZAJEDNIČKOJ ZBUNJENOJ BASNI, U DRŽAVI KOJA IM NUDI SAMO NEPERSPEKTIVNOST.

    • Stanko Veselinovic

      mutant petokolonas