Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У УН: Албанци нам уништавали цркве, не гласајте за Косово у Унеско

0

Вучић је навео да се обраћа први пут у својству председника Србије, да је пажљиво слушао претходне говорнике, да су сви говорили о миру и стабилности, али и да су цецсто оптуживали неке друге или нападали неке друге да они тај мир угрожавају

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у обраћању Генералној скупстини УН да је услов број један за развој и напредак yемаља Балкана очување мира и стабилности и најавио да ће висе говорити о Србији, земљи која и има све већи углед у свету.

Вучић је навео да се обраћа први пут у својству председника Србије, да је пажљиво слушао претходне говорнике, да су сви говорили о миру и стабилности, али и да су цецсто оптуживали неке друге или нападали неке друге да они тај мир угрожавају.

Како је рекао, он неће имати такав приступ, и говориће о Србији и њеном напретку, реформама, и чињеници да нас свет разуме и прихвата, али и такође говориће и на начин где нема потребе да подилази свом народу јер су све политичке интерне битке добијене.

ВУЧИЋ ПОЗВАО ЧЛАНИЦЕ УНЕСКО ДА НЕ ПОДРЖЕ ПРИЈЕМ КОСОВА

Председник Србије Александар Вуцицћ позвао је данас у Њујорку земље чланице УНЕСКО да не подрже пријем Косова у ту Агенцију УН.

Вучић је рекао да Србија има јаку аргументацију за то што се противи том пријему у УНЕСКО.

Он је подсетио да су Албанци на Косову и Метохији уништавали наше цркве, споменике, културно наслеђе…

ВУЧИЋ: ПОЛИТИЧКО РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО НАШ НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТ

Политичко решење косовског питања је наш национални приоритет, рекао је данас за говорницом Генералне скупштине УН председник Србије Александар Вучић.

„Знате да не признајемо једнострано проглашену независност Косова“, подсетио је Вучић и позвао цланице УН да се не дозволи пријем Косова у Унеско.

Од кључне је важности постизање политичког решења, јер је то услов за даљи економски напредак, за младе људе и даљи развој.

Србија неће признати Косово, навео је, али и казао да улаже напоре да се нађе решење које ће омогуцити напредак, мир и стабилност у региону.

Оценио је да је у бриселском дијалогу Београда и Приштине доста постигнуто, уз не баш лаке компромисе и то са обе стране, те додао да за четири године дијалога нико није страдао у међуетницким тензијама на Косову.

ВУЧИЋ: УН НАЈЗНАЧНИЈЕ СВЕТСКО ТЕЛО ЗА СУВЕРЕНИТЕТ СРБИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Генералне скупштине Уједињених нација Мирославом Лајчаком и том приликом нагласио да су УН најзначајнија међународна организација са становишта заштите суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Вучић и Лајчак су разговарали о плановима за реформу УН, улози Србије у овој међународној организацији и ситуацији у региону.

Вучић је истакао да Уједињене нације имају одговоран приступ по питању Западног Балкана.

Он је, у име Републике Србије, подржао одговоран приступ Мирослава Лајчака на унапређењу рада и активности УН.

Председавајући Генералне скупштине УН је нагласио да је главни циљ председавања поштовање три стуба УН: људска права, мир и безбедност и развој.

Он је истакао наопходност постизања конкретних резултата на плану реформе УН, јачање поверења између УН и њених чланица, и нагласио да ова организација има амбициозан програм о миграцијама, што ће бити први велики међународни оквир, као и да је улога УН да се залаже за мир и превенцију конфликта, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Председник Вучић наставио је боравак у Њујорку обраћањем Генералној скупштини Уједињених нација.