Прочитај ми чланак

МAЉКОВИЋ: Aко се на постољу нађе такмичар са Косова, Срби не смеју да сиђу!

0

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је да ниједан српски спортиста не сме напустити победничко постоље уколико се на истом нађе и такмичар/ка са простора непризнате, такозване државе Косово.

Маљковић је у интервјуу за „Недељник“ истакао да ће остати доследан том ставу, јер је „такав човек и у духу олимпизма, правде, идеје спорта“.

– Aко се то не свиђа државном врху, нека ме промени. Aко је било ко у држави против тога, мораће мене да отера. Не признајемо Косово, то је свима јасно, али када спортисти освоје медаљу, морају на постоље без обзира на то ко је још на том истом постољу – рекао је Маљковић.

Навео је случај са недавне Олимпијаде младих у Ђеру.

– Био сам на тој Олимпијади и Ђорђе Вишацки ми каже – Божо, можемо да имамо велики проблем, а то је да се такмичарка с Косова у џудоу нађе на постољу са нашом такмичарком. Одлука Владе Србије је да председнику Међународног олимпијског комитета напишемо писмо да не признајемо Косово. И то смо и урадили. Aли да је био случај у било ком олимпијском спорту да се на постољу нађу спортисти из Србије и са Косова – мој став је био чврст и одлучан да будемо на постољу. Нема одласка са постоља. Није се то десило у Ђеру, али убудуће ако се то деси – јер ја сам такав човек и у духу олимпизма, правде, идеје спорта – не сме ниједан српски спортиста да одлази са постоља – указао је Маљковић и оценио да нам МОК то никада не би опростио.

– Могу да ме смене због тог става. Дошао сам овде да четири године радим волонтерски. Дошао сам овде да подигнем ову установу, да не угасимо светло. И мене ово кошта. Сви моји с којима пијем кафу, Лале Лучић, Бата Ђорђевић и остали ми кажу: ‘Ти си једини Србин који не мора да ради, а ради“ – рекао је Маљковић за „Недељник“.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен спортски новинар и радијско-телевизијски коментатор Милојко Пантић био је гост емисије „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, у којој је причао о томе зашто је фудбалско првенство у фудбалу, у Србији, лоповско пиличарско такмичење (00:00:30), о томе како се пљачкају ФК Партизан и ФК Црвена звезда (00:02:20), као и о кастама које су паразитски ухљебљене у српском друштву, фудбалу (00:03:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.