Прочитај ми чланак

СВЕ ШТО ВРЕДИ У СРБИЈИ И РЕГИОНУ завршиће у Звезди? ИЛИЕВ: Стиже ново појачање

0

Фудбалски клуб Црвена звезда уложиће око милион и по евра у развој омладинске школе, рекао је данас генерални директор Звездан Терзић.

Терзић је навео да се нада да ће током јесени бити завршена два или три терена са вештачком травом за омладинску школу и да се поставе рефлектори.

„Планирамо да подигнемо ниво инфраструктуре омладинске школе на виши ниво, услови су тамо катастрофални, скоро немогући, деценијама се није улагало. У плану је и интернат“, рекао је Терзић новинарима.

Он је казао да је укупна вредност радова за омладинску школу око милион и по евра и истакао да су финансијска средства обезбеђена углавном из својих редовних прихода.

„Омладинска школа ће имати услове за рад какви приличе клубу као што је Црвена звезда“, навео је директор.

По његовим речима, други приоритет ће бити долазак квалитетних дечака и допунска селекција.

„Допунска селекција стално мора да се одржава и све што вреди у Србији и региону мора да заврши у Звезди и ту нећемо жалити средства“, рекао је Терзић.

Он је најавио и реконструкцију централног дела западне трибине на стадиону „Рајко Митић“, где ће бити стављене фотеље, а капацитет ће бити смањен за 30 одсто.

Терзић је рекао да Црвена звезда није одустала од спортског центра Ковилово.

„То је дугорочна, много компликована прича, а омладинској школи је потребан терен колико јуче.

Ковилово је стратешка инвестиција Црвене звезде за озбиљну будућност“, рекао је Терзић.

Сјајан прелазни рок, милиони пристижу

A уз све то, уследио је и значајан помак у превазилажењу дугогодишње финансијске кризе.

Подсетимо, недавно је Звездан Терзић потврдио да је захваљујући трансферу Срђана Плавшића у Спарту из Прага црвено-белима отписано 5.5 милиона евра дуга према Марфин банци, али то је био само почетак добрих вести када су Звездине финансије у питању.

Наставак је уследио данас, у најновијем Терзићевом обраћању новинарима.

“Имали смо изванредан трансфер период иза нас у месец Приходовали смо скоро 10 милиона евра, од тога пет за браћу Илић. Изашли смо квалитативно јачи и бољи, нисмо ослабљени за разлику од прошлих сезона“, изјавио је Терзић, а преноси “Информер“.

То није све, јер је Звезда остварила и додатни приход о коме се у јавности овог лета готово да није говорило.

“Треба истаћи и прелазак Вукашина Јовановића из Зенита у Бордо, јер смо задржали 10 одсто од наредног трансфера, то је још 400.000 хиљада евра. Када додамо права, улазнице, УЕФA можемо да кажемо да смо приходовали 12 милиона евра“, истакао је Терзић.

Када су појачања у питању, ту тек има разлога за задовољство. Ретки су они који овог лета нису показали оно што се од њих очекује. Рикардињо за сада квари ту слику, али Терзић и даље верује у њега.

“Aко доведете десеторицу играча и погодите девет, сви питате за оног једног. Видећемо и са Рикардињом. Он иза себе има сјајну каријеру, не журимо. Тренер Милојевић чврсто верује у Рикаридња. Повредио је скочни зглоб и полако. Некоме треба краћи, а некоме дужи период за адаптацију“, изјавио је Терзић.

Са Боаћијем је потписан нови уговор, а исто се планира и са Доналдом, Кангом, Ле Талеком и Срнићем, иако за већину њих Звезда, према Терзићевим речима, има “милионске понуде“ и прилику да додатно поправи финансијску ситуацију.

Илиев открио – Ево кад стиже ново појачање!

Одлазак Леонарда истовремено је “натоварио“ нове обавезе Ивици Илиеву овог лета.

Спортски директор Партизана ових дана увелико ради на ангажовању новог, (или нових?) појачања, а навијачи се из дана у дан питају када ће у Хумској бити следећа промоција.

Илиев је одговор дао у изјави за “Aло“, иако није желео да помиње имена играча које покушава да доведе.

“Надам се да ћемо имати новајлију за Видеотон. О трансферима не волим да причам док се не заврше детаљи и све озваничи“, изјавио је Илиев.

Дакле, црно-бели ће изаћи још јачи на мегдан екипи Марка Николића, а ако је веровати најавама из Грчке последњих дана, то појачање би требало да буде фудбалер ПAОК-а Жаиро.

Илиев верује да ће црно-бели успети да се пласирају у Лигу Европе, иако сматра да су добили веома неугодног ривала.

“Имамо квалитетнији тим. Њима је најјачи адут тренер Марко Николић, из два разлога: прво, одличан је тренер, а друго, зна наше играче. Тежег ривала нисмо могли да добијемо“, сматра Илиев.

У сваком случају, биће веома занимљиво у том двомечу, али и уочи њега, поготово ако се обистине и најаве са “Aрене Спорт“, да ће црно-бели ових дана представити не једно, него два појачања.