Прочитај ми чланак

УХАПШЕНА МАЈКА ЛУКЕ БОЈОВИЋА; осумњичена за припрему ликвидације једног Никшићанин

0

Анђелка Бојовић (66), мајка Луке и покојног Николе Бојовића и њихов брат од стрица Матија Бојовић (35) ухапшени су у Никшићу због сумње да су припремали ликвидацију Ратка Кољеншића

Анђелка Бојовић (66), мајка Београђанина Луке и покојног Николе Бојовића и њихов брат од стрица Матија Бојовић (35) ухапшени су у Никшићу због сумње да су припремали ликвидацију Никшићанина Ратка Кољеншића, пише подгоричка Побједа.

 

Они су ухапшени синоћ а терете да су починили кривично дело договор за извршење кривичног дела припремање убиства Кољеншића.

Позивајући се на своја сазнања из извора блиских истрази, Побједа пише да је у близини Кољеншићеве куће у насељу Кличево примећен је аутомобил „панда“ београдских таблица у којем су биле две особе.

Полиција је одмах кренула у потрагу и пронашла возило у којем су били Анђелка и Матија Бојовић. У аутомобилу је пронађен и фотоапарат са снимцима Кољеншићеве куће.

Осумњичени су приведени у Центар безбедности Никшић на саслушање, али пред инспекторима нису хтели ништа да кажу.

Након привођења Бојовића, полиција је претресла Матијину кућу у Никшићу где је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и две радио везе.

Истражитељи верују да су мајка и синовац припремали убиство Кољеншића, који је у децембру прошле године изашао из притвора и од тада је био под сталним полицијским надзором због информације из безбедносних служби да му прети опасност.

Ратко Кољеншић је био у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године и Милоша Видаковића.

Шарановић је убијен 11. марта ове године испред своје куће у насељу Дубовица. Убице су из БМW-а из два оружја испалиле скоро 30 метака у њега.

Хапшењем Анђелке и Матије Бојовића истражитељи очекују да ће доћи до налогодавца и убица Шарановића.

У оквиру истраге о убиству Шарановића саслушани су чланови барске криминалне групе на чијем челу је био покојни Лука Ђуровић. Они су дали изјаве у својству грађана и након испитивања пуштени јер су имали алиби.

Према оперативним подацима црногорске полиције, покојни Шарановић годинама је био у рату са мафијашким кланом Луке Бојовића (43) који контролише „шкаљарски клан“ из Котора и огранак барске криминалне групе покојног Луке Ђуровића.

Као директног починиоца убиства Николе Бојовића тужилаштво је означило Сашу Цветановића, којем се суди у београдском Специјалном суду.

Рат Шарановића и Бојовића почео је пре скоро осам година када је убијен Слободанов брат Бранислав Шарановић (66). Убијен је у октобру 2009. године, а до данас тај злочин није расветљен.

Слободан је као налогодавца ликвидације његовог брата означио клан на чијем је челу Лука Бојовић.

Бојовић се налази у шпанском затвору где служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања оружја и фалсификовања исправа.

Шпанска полиција је Бојовића сумњичила и за више ликвидација у тој земљи, али није било доказа о његовој уплетености.

Српске власти су зимус повукле потерницу за Бојовићем, након што је правоснажно ослобођен од оптужби за више убистава у Србији, док му је стара казна од 15 месеци затвора урачуната у екстрадициони притвор у Шпанији у којем је био док се одлучивало о српском захтеву за изручење.